Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 02. 2013. 15:05   >>  15:00

SNP od MUP-a traži podatke o upisanim u birački spisak

Socijalistička narodna partija (SNP) tražila je od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), da im bez odlaganja dostvi, kopije dopisa, područnih jedinica tog resora, sa spiskovima osoba koja nijesu upisana u Registar državljana crne Gore.

Potpredsjednik SNP-a Neven Gošović je u otvorenom pismu ministru Rašku Konjeviću, naveo da je prošlog petka ta stranka tražila i akte koje je Ministarstvo, od 31. decembra prošle godine, dostavilo opštinskim organima lokalne uprave, organu uprave Glavnog grada i Prijestonice, nadležnim za vođenje biračkog spiska.

Iz SNP-a su tražili i kopije dopisa Ministarstva, odnosno njegovih područnih jedinica, sa spiskovima osoba za koje je taj resor utvrdio da su upisani u Registar državljana Crne Gore, kao i akte koje je Ministarstvo, u periodu od 31. decembra prošle godine pa do sada dostavilo opštinskim organima lokalne uprave, organu uprave Glavnog grada i Prijestonice.

Gošović je naveo da Konjević po tom zahtjevu nije postupio, iako je saglasno Zakonu o biračkim spiskovima to bio dužan u roku od 48 sati od dana prijema zahtjeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније