Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 01. 2014. 17:18 >> 17:18
1

ĐUKANOVIĆ - KUROKI

Najavljena nova japanska ulaganja u CG

Novi japanski ambasador u Crnoj Gori Masafumi Kuroki najavio je, na osnovu dosadašnjih pozitivnih iskustava investitora iz te zemlje, nova ulaganja u Crnu Goru. U razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem posebno je istakao spremnost Japana da nastavi sa pružanjem razvojne pomoći u određenim specifičnim oblastima, kao što je zaštita životne sredine.

Pomenuo je, takođe, i pomoć obrazovnim i medicinskim institucijama u manje razvijenim sredinama, kao i programe obuke i edukacije usmjerene na izgradnju kapaciteta državne administracije.

Đukanović i Kuroki ocijenili su da Crna Gora i Japan imaju izuzetno dobre bilateralne odnose zasnovane na prijateljskom političkom dijalogu, uspješnoj i bogatoj saradnji.

Đukanović je, uz očekivanje da će se postojeći odnosi dvije zemlje dodatno unapređivati na političkom i ekonomskom planu, poželio ambasadoru Kurokiju uspješno obavljanje njegove diplomatske misije u Crnoj Gori.

„Uz ocjenu da su dosadašnja iskustva saradnje sa japanskim investitorima veoma pozitivna, premijer Đukanović je iskazao otvorenost i spremnost Vlade da u predstojećem periodu dinamičnog ekonomskog razvoja Crne Gore, tu saradnju dodatno unaprijedi i dinamizira“, saopšteno je nakon razgovora.

Ambasador Kurioki je istakao zainteresovanost Japana za dešavanja u Evropi i u tom kontekstu za dalji napredak Crne Gore na putu do članstva u EU i NATO.

Tokom susreta razmijenjena su i mišljenja o regionalnim i globalnim političkim prilikama, pri čemu su date pozitivne ocjene o saradnji dvije države na multilateralnom planu i istaknuta je pozitivna uloga Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније