Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 01. 2014. 18:52 >> 18:52

KOLEGIJUM SKUPŠTINE

Sjutra bi trebalo da završe tri zakona

Kolegijum predsjednika parlamenta sjutra bi trebalo da završi zakone o izboru odbornika i poslanika, jedinstvenom biračkom spisku i o finansiranju političkih partija, saopšteno je nakon sjednice tog tijela.

Poslanica Pozitivne Crne Gore, Azra Jasavić kazala je da je na današnjoj sjednici dogovoreno da predsjednika Državne izborne komisije Skupština bira u roku od 30 dana, od dana stupanja zakona.

“Takođe je dogovoreno da DIK donese svoj pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji, u roku od tri mjeseca, od stupanja na snagu zakona, odnosno njenog konstituisanja”, rekla je ona agenciji MINA.

Jasavić je kazala da je dogovoreno da se na sjutrašnjoj sjednici Kolegijuma finišira rad na zakonu o finansiranju političkih partija i zakonu o jedinstvenom biračkom spisku.

“Sjutra očekujemo u političkoj ravni završavanje procesa u vezi dogovora o zakonima o izboru odbornika i poslanika, o jedinstvenom biračkom spisku i o finansiranju partija”, navela je ona.

Jasavić je podsjetila da je zahtjev Pozitivne, kao i opozicije, bio da se obavezno radi Zakon o finasiranu partija.

“On je za nas ključan, iz razloga što će se dati izvjesne ingerencije DIK-u, sa stanovišta kontorlne i nadzorne uloge izbornog procesa”, kazala je ona.

Jasavić je navela da očekuje da će sjutra biti postignut dogovor.

“Sjutrašnji dan biće opredjeljujući za dalji nastavak rada Kolegijuma na ovim zakonima”, zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније