Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 02. 2014. 22:52   >>  23:03 6

ĐUKANOVIĆ I MEKEJN

Podrška senatora za NATO

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je, u Minhenu, sa američkim senatorom Džonom Mekejnom i članovima Kongresa SAD o procesu evroatlantskih integracija Crne Gore.

 

Iz Vlade je saopšteno da je senator Mekejn, jedan od doajena u Kongresu SAD, iskazao snažnu podršku Crnoj Gori za ulazak u NATO i izrazio očekivanje da će naša zemlja uspješno savladati i preostale korake do punopravnog članstva.

''Imate moju punu podršku. Bio bih jako srećan da postanete članica Alijanse'', rekao je Mekejn.

Premijer Đukanović i senator Mekejn su se saglasili da je integracija Crne Gore u NATO odgovor na izazove u regionu i pouzdan faktor ukupne stabilnosti.

Više članova Kongresa SAD, koji su prisustvovali sastanku, pohvalili su reforme koje je sprovela Crna Gora i ohrabrili Vladu da nastavi ispunjavanje evroatlanske integracione agende.

Takođe su zaključili da su partnerski odnos Crne Gore i SAD kao i nedavno formiranje kokus grupe za Crnu Goru, podsticaj daljem procesu integracija i ukupnog razvoja Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније