Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 02. 2014. 10:18 >> 10:21

ČEKAJUĆI IZBORE

Camaju rano za savez u Podgorici

Funkcioner Demokratskog saveza Albanaca u Crnoj Gori Nikola Camaj kazao je da će odluka o tome da li će ta stranka podržati politički blok Pozitivne Crne Gore i Socijaldemokratske partije biti donijeta nakon raspisivanja izbora u Podgorici.

Camaj je rekao da je prerano govoriti o mogućnosti da Demokratski savez Albanaca podrži blok Pozitivne i SDP-a, ili bilo koju drugu političku opciju. On je kazao da su u toku pregovori sa Demokratskom partijom socijalista o zakonskim rješenjima koja bi vodila ka stvaranju samostalne opštine Malesija.

„U ovom trenutku, pitanje moguće saradnje sa SDP-om i Pozitivnom za nas dolazi prerano. Mogu samo da kažem da o pitanju samostalne opštine Malesija mi ne razmišljamo, dakle, to nije nešto o čemu se uopšte može govoriti u kategorijama da li to neko prihvata ili ne. To je za nas imperativ“, saopštio je Camaj.

On je objasnio da će DSA nakon raspisivanja podgoričkih izbora raspravljati na koji način da nastupi.

S druge strane, funkcioner Demokratske unije Albanaca Fadil Kajošaj izjavio je da oni zasad ne razmišljaju o mogućnosti da podrže bilo koju političku opciju pred podgoričke izbore.

I Kajošaj je naglasio da su potpuno fokusirani na pregovore o zakonskim rješenjima koja bi omogućila Tuzima status opštine.

„Mi nijesmo imali nikakve razgovore sa predstavnicima partija koje su formirale novi blok i u tom smislu nemam ništa novo da kažem“, saopštio je Kajošaj.

Ranije je predsjednik Građanske inicijative Vaselj Siništaj rekao da bi, ako Socijaldemokratska partija i Pozitivna Crna Gora podrže samostalnu opštinu Malesija, bio spreman da pristupi novom političkom bloku pred lokalne izbore u glavnom gradu.

Socijaldemokratska partija i Pozitivna Crna Gora postigle su dogovor u vezi sa predizbornim sporazumom na osnovu kojega će na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici nastupiti u koaliciji.

Dan - CdM

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније