Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 02. 2014. 18:25   >>  18:28

DANILOVGRAD

SNP: Vlast preko penzionera u kampanju

Klub odbornika SNP Danilovgrad smatra da su predstavnici vlasti tog grada već krenuli u kampanju za lokalne izbore, što, kako kažu, pokazuju i sastanci sa udruženjem penzionera.

"Lako je zaključiti, po ponašanju danilovgradske vlasti, kada se približavaju izbori u ovoj opštini. Možda bi neki građani i željeli da su izbori češći, ali sve što vladajuća garnitura danas prikazuje kao rad samo je privid rada tj. samo je određivanje ciljnih grupa za sigurne glasove", saopštila je odbornica SNP u tom gradu, Persida Vuković.

Ona je istakla da predstavnici gradskih vlasti ovih dana održavaju sastanke sa udruženjem penzionera, kao i da su brojni međunarodni sureti i posjete "koji bi trebalo da znače da vlast pokušava stranim investicijama oživjeti davno ugašenu i potpuno uništenu privredu grada".

"A onda se oglasi i neki državni DPS funkcioner, kao npr. direktorka Uprave za kadrove, Svetlana Vuković, i kaže da je Danilovgrad grad koji je bio prepoznatljiv po velikom broju uspješnih firmi i preduzeća. Pritom je zaboravila na činjenicu da je Danilovgrad jedan od rijetkih gradova u kojem su DPS i SDP na vlasti od početka višestranačja, da su to jedni te isti ljudi u ovoj ili onoj garnituri", poručila je odbornica SNP-a.

Mišljenja je da koalicija DPS-SDP vjerovatno očekuje da će nezadovoljstvo građana privremeno utišati isplaćivanjem jednokratnih novčanih pomoći i da je to jedna od značajnijih aktivnosti lokalne uprave ovih dana u Danilovgradu.

"Danilovgrad nekada bio grad razvijene privrede, koji je nažalost, sa ovom vlašću, koja se nekim čudom i dalje održava, postao grad bivših radnika koji, ukoliko nisu u vladajućim strankama, još uvjek nisu uspjeli naplatiti ono što su zaradili tokom svog radnog vijeka. Ti obespravljeni radnici danas ne mogu prisustvovati sastanku penzionera sa predsjednikom Opštine, jer nemaju dovoljno godina rada ili godina starosti da steknu pravo na miran i spokojan penzionerski život", poručila je Vuković.

Ona je ubijeđena da će proljeće donijeti novu vlast Danilovgradu, koja će, prije svega, "iznaći način da oživi privredu i gradu vrati stari sjaj".

"Sigurni smo da je građanima dosta istih prevara svake četiri godine i da više ništa ne može spriječiti da na proljeće konačno kažu 'ne' zavaravanjima i prevarama i daju šansu onima koji imaju volju i znanje da nešto u Danilovgradu promijene", zaključila je Vuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније