Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 02. 2014. 17:20 >> 22:21
14

SA PARTIJARHOM SPC

Mandić: Đukanovićev poziv - prevara

Novi zaokret koji najavljuje predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, predstavlja novu prevaru kojom želi da uvuče Srbe u svoju kriminalnu strukturu, ocijenio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Kako je saopšteno iz Nove, Mandić je danas u Beogradu razgovarao sa patrijarhom srpskim Irinejom.

„On je patrijarha upoznao s teškom situacijom u kojoj se nalazi srpski narod u Crnoj Gori, i naveo čitav niz primjera diskriminacije prema građanima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve od strane aktuelne vlasti“, kaže se u saopštenju.

Lider Nove je kazao da su u posljednjih 24 godine neprekidne vlasti DPS-a i Đukanovića diskriminacija i organizovani kriminal i korupcija postali zaštitni znak tog režima, s tim što su se žrtve tih radnji periodično mijenjale kako je to odgovaralo interesima šefa režima.

Mandić je, kako se navodi, rekao da predsjednik DPS-a sad najavljuje neki novi zaokret i novu prevaru kojom želi da uvuče Srbe u svoju kriminalnu strukturu „i da, navodno, prestane sa diskriminacijom naše nacionalne zajednice, vjerovatno planirajući da se sad, zajedno sa njim, koncentrišemo na neku drugu s kojom je donedavno bio u vlasti“.

„Sa postojećom kriminalizovanom i korumpiranom vlašću ne želimo da imamo bilo šta zajedničko, pa čak ni vladu“, poručio je Mandić.

On je naglasio da proces promjena i smjenjivosti vlasti jednom mora zahvatiti i Crnu Goru, a u Novoj su, kako je naveo, spremni da preuzmu odgovornost za upravljanje tom zemljom, što znači radikalan raskid sa dosadašnjim načinom vršenja vlasti, zaustavljanje diskriminacije i nemilosrdan obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

„Taj naš koncept i potrebu građana za boljim životom nemoguće je realizovati sjedeći zajedno u vladi sa onima koji su opljačkali Crnu Goru i ponizili većinu njenih građana“, istakao je Mandić.

Irinej je, kako se navodi, iskazao potpuno razumijevanje za takav dosledan stav i poželio da se u najskorije vrijeme u Crnoj Gori zaustavi progon crkve i diskriminacija nad srpskim narodom.

„On je naveo da je neophodno da se što prije vratimo poštovanju tradicionalnih vrijednosti i moralnih načela jer je to najbolji način da se iskorijeni zlo kriminala i korupcije od kojih je obolio ne mali broj ljudi u ovom teškom vremenu“, kaže se u saopštenju koje je prenijela MINA.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније