Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 02. 2014. 18:38 >> 18:38

NOVA TO NE VIDI

DPS: Sitni politikantski trikovi ne prolaze

Izjave portparola i drugih funkcionera NOVE o navodnom krahu kampanje za ulazak Crne Gore u NATO u koliziji su sa podacima posljednjeg istraživanja koje je prije mjesec ipo dana objavio Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), smatra član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Srđan Miljanić.

On podsjeća da je istraživanje pokazalo da članstvo Crne Gore u NATO podržava 38 odsto građana, što je šest odsto više nego u martu prošle godine, a da je broj protivnika smanjen sa 50 na 45 odsto, što indikativno pokazuje da je proces informisanja građana doveo do toga da je sve manje neopredijeljenih i onih koji su protiv, a sve više građana koji podržavaju evroatlanske integracije.

Istraživanje CEDEM-a rađeno je u 16 crnogorskih opština, a rezultati nedvosmisleno pokazuju da sve više raste interesovanje građana za ovu temu, navodi se u reagovanju Miljanića.

„Za razliku od podataka koje mi saopštavamo, u saopštenjima oponenata punopravnog članstva u NATO nema podataka koje su agencije radile istraživanja, za čije potrebe, na kojem uzorku i u kom vremenskom intervalu. Ti podaci nijesu ni mogli biti saopšteni jer su istraživanja, na koja se oni pozivaju, mahom izmišljena“, tvrdi Miljanić i ocjenjuje da se, sitnim politikanskim trikovima ne dobija povjerenje građana. U NOVOJ, kako kaže Miljanić, odbijaju to da prihvate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније