Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 02. 2014. 17:58 >> 17:58
6

ODGOVOR KRIVOKAPIĆU

DPS: Još jedna od pogrešnih ocjena

Od obnove nezavisnosti Crne Gore Demokratska partija socijalista, od svih političkih snaga, najviše se zalaže za afirmaciju državnog identiteta, koji predstavlja simbol našeg zajedništva, a ne podjela, saopštavaju iz Demokratske partije socijalista, reagujući na stavove predsjednika SDP-a i Skupštine CG, Ranka Krivokapića.

Krivokapić je, u intervjuu koji je prenijela današnja štampa, za časopis Fokus izjavio da "smo svjedoci da se politički subjekti u Crnoj Gori, kada ne ostvaruju rezultate u oblastima važnim za život građana, vazda vraćaju pitanjima koja dijele građane”.

Krivokapić je, kako navode mediji, istakao da se takva praksa i dalje nastavlja.

"Pritisnuti brojnim nagomilanim problemima, čini mi se da je dio DPS ponovo pokušao ili pokušava ići na kartu tema za koje smo vjerovali da su daleko za nama. Te teme neće otvoriti nova radna mjesta, neće smanjiti vanjski dug države niti pokrenuti novu proizvodnju. To su teme koje smo riješili i zatvorili pisanjem modernog građanskog Ustava Crne Gore. Svako vraćanje na takva pitanja i podjele vidim kao nedostatak realnih politika i vizije”, kazao je Krivokapić.

Iz DPS-a, međutim, tvrde da od osnivanja ta partija oslikava multinacionalnu, multivjersku i građansku Crnu Goru, čije različitosti naše jedinstvo čine bogatijim. „Zato za nas glasaju svi građani Crne Gore“, tvrde iz DPS-a.

„Oni koji to ne vide, ili ne žele da vide, uvijek će imati problem da artikulišu potrebe našeg društva i zbog toga im građani neće ukazivati povjerenje. Iako bismo najviše voljeli da u našoj državi ne postoje problemi i podjele, nećemo zatvarati oči pred njima, već ćemo nastojati da ih rješavamo i prevazilazimo“, navodi se u reagovanju.

Još jednom u nizu pogrešnih ocjena u DPS-u smatraju onu po kojoj su nedovoljno dobri rezultati ove partije. Podsjećaju da je riječ o partiji koja „ubjedljivo pobjeđuje na svim izborima i koja je kao dominantna članica vladajuće koalicije stabilizovala javne finansije i stvorila pretpostavke za realizaciju kapitalnih investicija, kao što su autoput, podvodni kabl do Italije, drugi blok Termoelektrane, turistički kompleksi u Kumboru, Tivtu i na Luštici, kojima bi se danas ponosile i mnogo veće države i ekonomije od crnogorske“.

DPS ocjenjuje, kako kažu, bez namjere da kreiraju odnose u drugim političkim partijama, da „ovakva zapažanja ne idu u prilog ni našim koalicionim partnerima, jer vjerujemo da svi članovi Vlade kolektivne uspjehe doživljavaju i kao svoje, kao i da neće imate potrebu da se distanciraju od timskih i pojedinačnih učinaka koji suvrijedni poštovanja“.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније