Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 02. 2014. 21:42 >> 01:23
15

POPOVIĆ MANDIĆU

Loše štitite interese Srba

Predsjednik Narodne stranke Predrag Popović ocijenio je večeras da nijedan suštinski problem Srba u Crnoj Gori nije riješen i dodao da su predstavnici tog naroda u parlamentu loše štitili srpske nacionalne interese.

''To oni, koji su dobili mandat od strane građana, misle da rješavaju tako što će stalno biti u opoziciji. Srbi nijesu smjeli da dozvole sebi da ih neko gurne u geto. Sve vrijeme neodgovorno rade, a nemaju snage da smijene vlast. Jako loše je što Srbe doživljavaju kao opoziciju državi Crnoj Gori, a ne vlasti'', kazao je Popović u emisiji ''U Centar'' Televizije Crne Gore.

Popović je ocijenio da je SDP najveći uzrok, kako je rekao, svih problema koje imaju Srbi. Ta stranka je uvijek ucjenjivala DPS da ne riješi neke probleme Srba, smatra Popović.

Lider Narodne stranke je ocijenio da je premijer Milo Đukanović, pozvao srpske partije da uđu u vlast, i zbog toga što Srbi u glasačkoj strukturi DPS-a zauzimaju veoma važno mjesto.

Popović smatra da je DPS Srbima mnogo prihvatljiviji od SDP-a i dodao da mu nije jasno kako srpskim partijama u Skupštini, može biti bliža stranka Ranka Krivokapića.

Popović je kazao da je nesumnjivo stavljena tačka na državno – pravni status Crne Gore, kao i da je matica crnogorskih Srba - država Crna Gora.

Popović je kazao da mu MUP još uvijek nije vratio crnogorsko državljanstvo i dokumenta i da nema nikakvu informaciju o tome hoće li mu biti vraćeni.

Popoviću su državljanstvo i dokumenta oduzeta, nakon što je u parlamentu svojevremeno kazao da je, nakon izglasavanja nezavisnosti Crne Gore, uzeo državljanstvo Srbije.

Popović je ponovio da su mu dokumenta oduzeta iz političkih razloga.

Popović tvrdi da MUP, koji kontroliše Socijaldemokratska partija, državljanstvo po istom kriterijumu nije oduzela i lideru NOVE Andriji Mandiću.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније