Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 02. 2014. 13:50 >> 13:52
1

IZBORI U PODGORICI

DPS otvoren za razgovore o saradnji

Podgorički odbor Demokratske partije socijalista još nije razgovarao ni sa jednim političkim subjektom o nastupu na predstojećim lokalnim izborima, rekao je predsjednik Odbora Vladan Vučelić, navodeći da su otvoreni za razgovor o saradnji sa drugim partijama.

On je kazao da se odluka o samostalnom nastupu DPS na lokalnim izborima u pojedinim opštinama pokazala kao ispravna.

"Dok istovremeno imamo veoma dobro iskustvo saradnjom sa dosadašnjim koalicionim partnerima. DPS suštinski ima najveći koalicioni kapacitet, ali će se detalji našeg nastupa na izborima definisati u vremenu koje je pred nama", kazao je Vučelić agenciji MINA.

Iz Narodne stranke ranije je najavljeno da su spremni da razgovaraju sa DPS, o eventualnom zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Crnoj Gori.

Na pitanje da li misli da bi predizborni savez sa NS donio više glasova u Glavnom gradu, on je rekao da je u politici najvažnije dobiti i opravdati povjerenje građana, tako što ćete biti posvećeni i uspješni u realizaciji njihovih potreba i očekivanja.

"Cijenim da smo u prethodnom periodu, zajedno sa našim koalicionim partnerima, naš glavni grad modernizovali i učinili ga ljepšim i boljim za život", naveo je Vučelić.

Prema njegovim riječima, sada su skoncentrisani na izradu programa čijom raelizacijom će svi građani imati koristi.

"Računamo prvenstveno da na taj način zadržimo i uvećamo povjerenje građana, a ne koalicionim savezima, iako smo otvoreni za razgovor o saradnji sa drugim partijama", poručio je Vučelić.

Lider narodnjaka, Predrag Popović, rekao je da je NS spremna da razgovara sa DPS i na svim nivoima, navodeći da to jasno govori da, kad ima dobre volje, može se stvoriti klima da se prestane sa svojevrsnim hladnim ratom Srba i Crnogoraca u Crnoj Gori.

Vučelić je, upitan da li bi savez DPS i NS doprinio poboljšanju na tom polju, rekao je DPS građanska partija kojoj pripadaju građani svih vjera i nacija.

"I kao takva će nastaviti da radi sve što je neophodno kako bi se bilo koji vid međuetničke ili međuvjerske netolerancije u potpunosti neutralisao", kazao je on.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније