Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 02. 2014. 17:06 >> 17:06

ČEKAJUĆI IZBORE

Pljevlja: SDP će samostalno na izbore

Socijaldemokratska partija će na predstojećim lokalnim izborima u Pljevljima nastupiti samostalno, odlučio je danas Opštinski odbor te partije. Odluka je donesena jednoglasno, uz prisustvo menadžera SDP-a za Pljevlja, Kenana Hrapovića.

„Našu odluku o samostalnom izlasku na predstojeće lokalne izbore temeljimo na porastu popularnosti politike koju SDP vodi na lokalnom nivou i velikim bojem novih članova koji su nam pristupili. Naši članovi  imaju znanja, volje i upornosti, da kroz pravilno korišćenje lokalnih resursa zaustavimo dugogodišnju stagnaciju opštine Pljevlja i krenemo u privredno ekonomski i društveni oporavak“, naqvodi se u saopštenju pljevaljskog odbora SDP-a.

Oni su sigurni da za izazove sa kojima se Pljevlja  susrijeću nema čarobnog štapića kojim bi se sve unaprijedilo u kratkom vremenskom periodu. „Upravo će takva biti kampanja SDP-a za predstojeće izbore. Ponudićemo konkretna rješenja za stvarne probleme Pljevlja“, kažu, potencirajući da samo gradjanski, evropski koncept Pljevalja, može obezbjediti zaustavljanje daljeg propadanja tog grada i lagan  prosperitet za sve njegove građane.

„To je koncept na kojem je SDP i osnovana prije dvije decenije i zbog toga smo uvjereni da će nam građani dati punu podršku na predstojećim  izborima“, tvrde iz SDP-a.

Među prioritetne ciljeve stavljaju unaprjeđenje rada lokalne samouprave „kako bi ona postala istinski servis u službi građana uz punu valorizaciju raspoloživih resursa i afirmaciju logike dobrog domaćina, punu vladavinu prava, poštovanje načela socijalne pravde, jednakosti, solidarnosti i humanosti“.

Fokus SDP-a, kako kažu, biće usmjeren na stručne ljude, a ne na politički podobne, rođake, kumove, prijatelje. Reformisana, profesionalna, racionalna, depolitizovana, odgovorna i efikasna lokalna samouprava je naša misija- navode iz te partije.

„Opština Pljevlja mora obezbijediti otvorenost prema građanima, te osigurati njihovo povjerenje kroz nepristrasan, objektivan i kvalitetan rad. Opština mora raditi u interesu građana, a ne u partijskom ili ličnom interesu što je do sada bio slučaj. Zbog toga ćemo u narednom periodu, kada budemo dio vlasti u Pljevljima, obezbijediti svima dostupno, pravovremeno i kvalitetno informisanje građana o svim bitnim odlukama, važnim projektima i trošenju sredstava iz budžeta, ali i uključiti ih u donošenje najvažnijih odluka za život u ovom gradu“.

Podsjećaju da su Pljevlja prepoznata po svojim prirodnim potencijalima koje treba ekonomski valorizovati u cilju privredno ekonomskog i društvenog oporavka, po ljudima koji imaju profesionalne i lične potencijale da riješe nagomilane probleme, ali su zbog  aktuelne politike marginalizovani.

„Naša vrata su im otvorena za saradnju. Da bi se Pljevljima desio ekonomski zaokret prije, toga je nephodan politički zaokret i tu vidimo šansu na predstojećim izborima u Pljevljima“, kažu iz SDP-a, navodeći da u izbornu kampanju ulaze čistih ruku i čistog obraza.

„Vodićemo pozitivnu kampanju u promovisanju naših stavova, nećemo  nijednog birača prisiljavati i ucjenjivati na bilo koji način da glasa za nas jer to nije naša praksa i politika da dođemo do glasova. Sigurni smo da će naši sugrađani znati da prepoznaju istinske vrijednosti Socijaldemokratije jer zbog naše budućnosti ovoga puta pljevljaci ne smiju ponavljati greške iz prošlosti“, zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније