Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 02. 2014. 14:03 >> 14:08
6

DPS DA POZOVE

Dedović: Svi u front za NATO

Nevladina organizacija Alfa centar, pozvala je Demokratsku partiju socijalista (DPS) da okupi sve političke subjekte u jedinstveni front, da bi se, kako su naveli, konačno stvorila sinergiju političkih uticaja na bolje razumijevanje i prihvatanje članstva Crne Gore u NATO savezu.

Izvršni direktor Alfa centra, Aleksandar Dedović rekao je da je članstvo u Alijansi ključno pitanje koje određuje budućnost Crne Gore i koje garantuje bezbjedan ambijent za sve - bez obzira na političke, vjerske, identitetske i ostale razlike.

„Bolje razumijevanje i veća podrška građana NATO integracijama mora biti prioritetan zadatak svih faktora društva koji Crnu Goru vide kao sljedeću članicu Alijanse“, navodi se u izjavi Dedovića.

DPS, dodao je Dedović, kao najuticajnija politička grupacija na domaćoj političkoj sceni ima dodatnu obavezu i odgovornost da taj proces učini što obuhvatnijim, jednostavnijim i jasnijim svim građanima a ne samo svojim biračima.

„Afirmativan stav prema članstvu u Alijansi jasno iskazuje i velik broj drugih parlamentarnih i vanparlamentarnih, opozicionih i pozicionih političkih partija čije je djelovanje i aktivnosti neophodno ojačati i usmjeriti, a međusobna koordinacija i nastupi bi nesumljivo doprinjeli ostvarenju zajedničkog cilja. Apelujemo na DPS da pozove i okupi sve političke subjekte u jedinstveni front i da konačno stvori sinergiju političkih uticaja na bolje razumijevanje i prihvatanje članstva u Sjevernoatlantskom savezu“, poručio je on.

Dedović smatra da je trenutak da sve razlike u političkim, ekonomski, vjerskim, socijalnim i ostalim pogledima na „crnogorsko danas privremeno daju prostor i prioritet crnogorskom sjutra“.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније