Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 02. 2014. 08:44   >>  08:44 6

NAŠI POSLANICI

Na putovanja potrošili 728.000

Skupština Crne Gore u programu „unapređenje zakonodavne infrastrukture“ potrošila je 158.500 eura više na službena putovanja nego što je to bilo planirano budžetom za prethodnu godinu, navedeno je u izvještaju o korišćenju sredstava i javnim nabavkama u 2013 godini.

 

Dokument koji je pripremio generalni sekretar parlamenta Damir Davidović biće na dnevnom redu skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

U pitanju je, piše Dan, presjek troškova i postupaka javnih nabavki u protekloj godini. Prema tom izvještaju troškovi za službena putovanja premašili su planirana sredstva za 27,26 odsto. Govoreći jezikom brojki, za putovanja je potrošeno 728.500, umjesto 570.000 eura.

Dio sredstava koja su nedostajala da bi se finansirala službena putovanja u iznosu od 60.000 eura, obezbjedila je Vlada Crne Gore iz tekuće budžetske rezerve.

Premašeni su troškovi koji se odnose na reprezentacije i to za 19,12 odsto. Tako je u te svrhe umjesto 41.500 eura potrošeno 49.453 eura. Skupština je premašila i plan koji se odnosi na troškove za konsultatntske usluge, projekte i studije, pa su oni umjesto 20.000 eura iznosili 58.310.

Kad je riječ o naknadama poslanicima potrošeno je oko osam odsto više nego što je to bilo palanirano. Skupština je, međutim, napravila uštedu kad je riječ o bankarskim uslugama, naknadama za stanovanje, doprinosima na teret poslodavca i komunikacionih usluga.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније