Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 02. 2014. 17:25 >> 17:26

SKUPŠTINA CG

O izbornim zakonima u ponedjeljak

Vanredna sjednica parlamenta na kojoj će biti raspravljano o izbornom zakonodavstvu biće nastavljena u ponedjeljak, kada bi poslanici trebalo i da glasaju o šest zakona, odlučio je Kolegujum predsjednika Skupštine.

Sjednica je trebalo da bude nastavljena danas, ali je na Kolegijumu odlučeno da ona bude odgođena za ponedjeljak, nakon što je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damnjanović tražio odgađanje kako bi poslanički klubovi bili u punom sastavu.

Damjanović je kazao da je dogovoreno da sjednica počne u ponedjeljak u 12 sati, kada svi kljubovi budu u punom sastavu.

"Da zaokružimo raspravu u načelu o svim predlozima ovih zakona, da se izjasnimo prije svega o Zakonu o finansiranju političkih partija, a onda i o svim ostalim", kazao je Damjanović novinarima nakon sjednice Kolegijuma.

Poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović ocijenio je da još postoji nada da novo izborno zakonodavstvo malim dijelom "dohvati" lokalne izbore.

"Ali su poslednji rokovi, poslednji dani i sati u pitanju da to usvojimo. Insistiramo na tome, mogli smo i danas, bez obzira na to što fale tri opoziciona poslanika, jedan iz DF-a i dva iz SNP-a. Imali smo 41, dovoljnu većinu, nijesmo je iskoristili", naveo je Danilović.

Poslanik Demokratske partije socijalista Milutin Simović kazao je da vjeruje da je u pitanju "pozitivna pauza".

"Vjerujem da će to biti dobra prilika da se još jednom detaljno sagledaju brojni amandmani koji su podneseni, a koji se odnose na šest zakona koji su na dnevnom redu ovoga zasjedanja", rekao je Simović.

On je podsjetio da je na set izbornih zakona dostavljeno 120 amandmana.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније