Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 02. 2014. 19:22   >>  21:17 32

DPS U KAPMANJI

NATO interes građana, ne partija

Članstvo u NATO ključni je interes svih građana Crne Gore, a ne bilo koje partije pojedinačno ili samo političke elite, saopštio je u Mojkovcu funkcioner DPS-a Duško Marković.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Predsjedništvo te stranke je napravilo akcioni plan kampanje o pristupanju Crne Gore NATO savezu. U skladu sa tim planom, danas je u Mojkovcu održan sastanak Opštinskog odbora DPS u proširenom sastavu, na kome je u ime Predsjedništva o NATO integraciji govorio Duško Marković.

"On je sa članovima OO DPS iscrpno razgovarao o svim segmentima procesa priključenja NATO alijansi, naglašavajući potrebu da svaki građanin bude detaljno informisan o benefitima koje pruža članstvo u ovoj asocijaciji", saopšteno je iz DPS-a.

Marković je kazao da osim toga što je NATO savez najbolji garant teritorijalnog i bezbjednosnog integriteta svake države članice, to je i finansijski najisplativiji odbrambeni sistem, posebno za male zemlje poput Crne Gore.

"U procesu pridruživanja NATO i ispunjavanju standarda koje ova asocijacija postavlja", naglasio je Marković.

 

 

Marković je kazao da je Crna Gora prošla sve faze i vrlo izazovan put, te postigla značajne rezultate u oblastima jačanja institucija, vladavine prava i u reformama službi bezbjednosti.

"Zajedno sa pregovorima sa Evropskom unijom, pridruženje NATO čini komplementaran proces i omogućava brže ispunjavanje međunarodnih standarda čiji je cilj bolji kvalitet života svakog pojedinca, u svim segmentima života. Politička i ekonomska stabilnost koju NATO obezbjeđuje, najbolja su garancija dugoročne održivosti ukupnog državnog sistema, posebno onog njegovog dijela koji se odnosi na priliv direktnih stranih investicija i stabilost finansija", zaključio je Marković.

Duško Marković je podsjetio i da je punopravno članstvo u NATO pozicionirano kao jedan od ključnih državnih prioriteta i u Deklaraciji o nezavinosti, usvojenoj trećeg juna 2006. u Skupštini Crne Gore.



Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније