Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 02. 2014. 15:29 >> 15:31
25

MANDIĆ PORUČIO

Kvalitet života bitniji od NATO-a

Crna Gora ne treba da bude dio NATO saveza jer je vojna neutralnost najbolja opcija za njene građane, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, ocjenjujući da je za državu bitniji izlazak iz ekonomske krize i poboljšanje kvaliteta života.

Mandić se danas sastao sa ambasadorom Slovenije, zemlje koja je kontakt ambasada NATO-a u Crnoj Gori, Vladimirom Gasparičem, sa kojim je razgovarao o NATO integracijama.

"Mandić je gosta upoznao sa stavom partije da Crna Gora ne treba da bude dio NATO saveza i da je vojna neutralnost najbolja opcija za sve njene građane", saopšteno je iz NOVE.

Mandić smatra da je NATO vojna organizacija, sa kojom Crna Gora, Srbija, kao i Republika Srpska imaju veoma "ružna iskustva", navodeći da zbog toga nemaju ni nekog posebnog interesa da budu dio te vojne alijanse.

On je istakao da je NATO veoma aktivno učestvovao u "komadanju Savezne Republike Jugosalvije i pokušaju otimanja 15 odsto teritorije Srbije".

Mandić je ocijenio da je ulazak u NATO, osim što je opasna, u isto vrijeme i veoma skupa avantura i da postoje mnogo važnije stvari za građane Crne Gore, a to je, kako je rekao, prije svega izlazak iz ekonomske krize, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje kvaliteta života.

"To je mnogo važnije od kupovanja tuđih pušaka i slanja naših ljudi da ginu za tuđe interese", kazao je on.

Mandić je podsjetio da se njegova partija zalaže za održavanje referenduma o učlanjenju u NATO.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније