Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 02. 2014. 10:59 >> 11:02
8

DAN DRŽAVNOSTI SRB

Bingulac: Karađorđe nam je putokaz i ponos

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac položio je povodom Dana državnosti Srbije vijenac na spomenik Karađorđu u Podgorici.

 

On je istakao da vođa Prvog srpskog ustanka predstavlja ponos i putokaz.

Bingulac je podsjetio da se Dan državnosti Srbije slavi u spomen na 15. februar 1804. godine kada je na zboru u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i na dan kada je u Kragujevcu 1835. godine donesen prvi Ustav Srbije.

"Drago mi je što odajemo počast Karađorđu i u Crnoj Gori u kojoj se nalaze najdublji korijeni velikih svetovnih i duhovnih vladara, koji za srpski narod predstavljaju ponos i putokaz", kazao je on. 

Ambasador Bingulac večeras će, povodom Dana državnosti Srbije, organizovati svečani prijem. U organizaciji ambasade Srbije u Crnoj Gori se, od 10. do 15. februara, realizuje manifestacija "Dani srpske kulture". 

Manifestaciju se realizuje u Podgorici, Herceg Novom, Tivtu i Kotoru, a obuhvata niz programa, počev od izložbi, preko pozorišnih predstava, sve do književnih večeri i predavanja o značajnim djelima i ličnostima srpske kulture.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније