Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 02. 2014. 11:55 >> 12:22
6

NREKIĆ NE VJERUJE

Abazović: DPS je faktički opozicija

Predstavnik koalicije Zajedno za budućnost Ulcinja, Mehmed Bardhi, potvrdio je za Portal RTCG da su Forca i njegov savez sinoć potpisali dogovor o formiranju vlasti u najjužnijoj crnogorskoj Opštini. Sinoć je postignut dogovor i o tome da novi gradonačelnik Ulcinja bude Fatmir Đeka. To će, rečeno nam je iz Pozitivne, sasvim podržati i ta partija. Iz ulcinjskog Odbora DPS-a, ne vjeruju da je koalicija Zajedno i Force ostvariv, i najavljuju da će DPS nastaviti pregovore o formiranju lokalne vlasti.

 

Predsjednik ulcinjskog Odbora DPS-a Ljoro Nrekić rekao je da Forca i Zajedno ukupno imaju 15 odbornika, što nije čvrsti sporazum na koji se može ozbiljno računati.

"U DPS-u apsolutno nijesmo potrešeni tim dogovorom, i nastavićemo da pregovaramo sa onim strankama sa kojima želimo da imamo stabilnu vlast u Ulcinju“, kazao je Nrekić.

On smatra da se na podršku Pozitivne savezu Force i koalicije Zajedno, ne može ozbiljno računati.

„Između tih stranaka je bilo dosta optužbi, a DPS ne želi da 'sahranjuje' ničiji dogovor, ali smatramo da od toga nema ništa. Ukoliko Pozitivna bude davala tehničku podršku novoj vlasti, mislim da ona neće biti stabilna i da će biti kratkog daha“, ocijenio je on.

Uprkos takvom stavu, poslanik Pozitivne Dritan Abazović kaže za Portal RTCG da je DPS faktički otišao u opoziciju.

"Sasvim je izvjesno da ćemo se dogovoriti. Ne vjerujem da ćemo se svađati. Faktički smo poslali DPS u opoziciju. Zvuči paradoksalno, ali to je tako“, rekao je Abazović.

On je pojasnio da je Pozitivna dobila zvaničan poziv, te da sjutra počinju pregovori sa Koalicijom Zajedno i Forcom.

"To smo priželjkivali, i nadam se da ćemo uspjeti da se dogovorimo oko osnovnih načela funkcionisanja“, rekao ja Abazović, ističući kako nema ništa potiv predloga da Fatmir Đeka iz koalicije Zajedno bude novi gradonačelnik Ulcinja.

„Mi smo džentlmenski nastupili da se oni dogovore kako hoće, jer nama nijesu važne funkcije. Bitno nam je samo da DPS ode u opoziciju“, istakao je Abazović.

I Mehmed Bardhi je kazao i da podrška Pozitivne Crne Gore, od koje zavisi formiranje vlasti u Ulcinju, sasvim izvjesna. Poslanik Pozitivne Dritan Abazović rekao je da je dogovor Koalicije Zajedno i Force bio pretpostavka da se i njegova stranka „umiješa“ u pregovore za formiranje vlasti u tom gradu.

Sa druge strane, Bardhi je rekao da bi, ako bude sve teklo po planu, već iduće sedmice mogla biti održana konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti izabran predsjednik Opštine".

On je pojasnio da nije dogovoren striktan termin za održavanje konstitutivne sjednice, ali da je logičan redosljed događaja da ona bude održana već naredne sedmice.

Upitan da li su predstavnici Force i njegove koalicije kontaktirali sa Pozitivnom, jer od te stranke zavisi formiranje lokalne vlasti, Bardhi je kazao da je Pozitivna potvrdila podršku dogovoru albanskih partija.

„Naravno da moramo imati podršku Pozitivne, jer se bez njih može formirati opštinsko rukovodstvo. Smatram da ako bude sve teklo po dogovoru Forca i koalicija Zajedno, sa Pozitivnom će formirati vlast u Ulcinju. Sve ide po planu“, naveo je on.

Na lokalnim izborima u Ulcinju koji su održani 26. januara Forca je osvojila osam,koalicija Zajedno za budućnost Ulcinja sedam mandata, a Pozitivna dva mandata. Ukoliko i definitivno bude formiran postizborni savez, ta tri subjekta vršiće lokalnu vlast sa 17 od 33 odbornika koliko ima ulcinjski parlament.

B. Višnjić. - I. Pejović 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније