Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 02. 2014. 13:46 >> 13:47
1

POZITIVNA UVJERENA

Zeta zrela za opštinu

Zeta ima sve što je potrebno da bi imala opštinu, ocijenio je član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore Aleksandar Đuretić.

 


On je ocijenio da građani Zete imaju pravo na svoju opštinu, te da je to jedini način "da sami planiramo razvoj naše opštine".

"Iz kabineta gradonačelnika Podgorice, ko god on bio, se ne može jasno vidjeti potreba građana Zete, a to je dobra infrastruktura i rješavanje problema otkupa voća i povrća. Ovaj problem efikasno može riješti dobra uprava Opštine Zeta, a ne istureno odjeljenje podgoričke administracije", ocijenio je Đuretić.

Opština Zeta bi, kako je rekao, imala značajne prihode od naplate taksi od „Aerodroma Golubovci“, „Plantaža“ i ostalih koncesija, što bi je uz ostale prateće prihode činilo potpuno održivom.

"Trenutno se sve to sliva u Podgoricu, a ne u Zetu. Građani Zete znaju da je jedina 'kočnica' za dobijanje opštine zapravo pokušaj zadržavanja vlasti nad Podgoricom od strane DPS-a. To potvrđuje i čuveni eksperiment uvođenja tzv. 'duplog glasanja' koji je zapravo dodatno potcjenjivanje građana Zete, jer je za aktelnu vlast jedino bitan glas za Podgoricu, a onaj za Zetu im je nebitan. Zbog svega toga, Zeta ima pravo na opštinu za što se Pozitivna Crna Gora snažno zalaže", zaključio je Đuretić.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније