Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 02. 2014. 08:18   >>  08:21

NJEMAČKI AMBASADOR

Snimak pokazao zadivljujući nemar

Afera Snimak pokazala je, u najmanju ruku, zadivljujući nemar kada je u pitanju korišćenje državnih resursa, kazao je njemački ambasador Pius Fišer. Crna Gora je, naveo je Fišer, pokazala dobar napredak u reformi pravosuđa, dodajući da je to ključna oblast.

On tvrdi da će naradni izvještaj o napretku kritički procijeniti ukupno rješavannje afere uz sve druge velike događaje i politička zbivanja u Crnoj Gori. 

“Možete biti sigurni da će izvješatj o napretku kritički procijeniti ukupno rješavanje afere, uz sve druge velike događaje i politička zbivanja u Crnoj Gori. U svakom slučaju javna rasprava o aferi podigla je svijest javnosti da je upotreba javnih resursa za stranačko-političke svrhe neprihvatljiva”, rekao je njemački ambasador u intervjuu za Dan.

Fišer je naveo da je bilans rezultata u rješavanju napada na novinare za Njemečaku važan najmanje koliko ukupan bilans rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je ocijenio da je Crna Gora pokazala dobar napredak u ključnim oblastima, kao što su preoblikovanje Sudskog savjeta, imenovanje sudija Ustavnog suda i tekući proces izbora vrhovnog državnog tužioca.

“U ostalim oblastima postoje kašnjenja, zaista, na primjer na zakonodavnom nivou. Međutim, kvalitet je u cjelini važniji od brzine”, rekao je Fišer.

Ambasador Njemačke je dodao da njegova zemlja želi da vidi Crnu Goru u EU, kao demokratski konsolidovanu i ekonomski jaku državu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније