Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2013. 15:31 >> 15:24

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Selmanović: U Krajini birači SDP-a uz Vujanovića

Glasači Socijaldemokratske partije (SDP) iz Krajine podržaće na izborima kandidata Demokratske partije socijalista (DPS), rekao je predstavnik SDP-a Enver Selmanović, na predizbornoj tribini Filipa Vujanovića u Ostrosu.

„Iako vam naša partija nije dala potpise podrške za vašu kandidaturu, mogu vam saopštiti da će naši birači glasati za vas na predsjedničkim izborima“,rekao je on.

Selmanović je naveo da će Vujanović i ovog puta imati punu podršku birača SDP-a u Krajini.

„Glasaćemo za Vujanovića, a Miodrag Lekić će malo sačekati dok dobije naše glasove“, poručio je on.

Vujanović je rekao da je Crna Gora obavezna da učini sve da bi Albanci u njoj sačuvali svoj nacionalni identitet, navodeći da sa zadovoljstvom osjeća podršku Albanaca i njihovih nacionalnih partija.

 

„Takođe, Albanija treba da uradi sve da se Crnogorci u Albaniji osjećaju nacionalnom zajednicom koja će imati puno poštovanje. Jedino tako možemo imati državnu politiku koja je dobrosusjedski vrijedna i koja će biti primjer odnosa u regionu“, naveo je on.

Vujanović je kazao da će se zalagati za nastavak politike otvorenosti, partnerstva i prijateljstva između Crne Gore i Albanije, naglašavajući kao dobar primjer zajednički granični prelaz Sukobin-Murićani.

„Takva politika mora da se nastavi i uvijek ću biti promoter takve politike, jer ona garantuje stabilnost, razvoj i prijateljstvo dvije države. Na ovim predsjedničkim izborima traži se potvrda takve državne politike i traži mandat za njeno dalje vođenje u interesu svih građana“, naveo je on.

Govoreći o inicijativi da Tuzi dobiju opštinu, Vujanović je kazao da će se ispoštovati volja građana Malesije. „Naš interes je interes građana Malesije, a njihova volja je obaveza za nas".

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Baru Zoran Srzentić rekao je da se Vujanović uvijek ponašao kao predsjednik svih građana Crne Gore, odnosno da je imao poseban senzibilitet prema manjiskim narodima.

„Vujanović gradi mostove saradnje, odnosno ne inistira na razlikama. On poštuje sve građane Crne Gore“, rekao je Srzentić, dodajući da bi podrška Miodragu Lekiću vratila Crnu Goru u prošlost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније