Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 02. 2014. 16:30 >> 16:32
1

FINANSIRANJE PARTIJA

MANS: Vujanović da proglasi zakon

Nakon što su poslanici juče usvojili izmjene i dopune Zakona o finansiranju političkih partija i drugu relevantnu izbornu legislativu, u MANS-u ocjenjuju da više ne postoje bilo kakve prepreke da ih predsjednik države Filip Vujanović proglasi važećim, kako bi zaštitni mehanizmi koji su u njih ugrađeni mogli biti primjenjeni već na narednim lokalnim izborima.


Iz MANS-a navode da je upravo novi Zakon o finansiranju političkih partija taj koji će onemogućiti zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe.

"Adekvatna i dosljednja primjena novog Zakona će svim učesnicima izbora omogućiti ravnopravne uslove i spriječiti da vladajuća partija nastavi da eksploatiše činjenicu da upravo njen kadar čini većinu u institucijama sistema koje uoči izbora raspolažu novcem koji se može upotrijebiti za kupovinu glasova na terenu", navodi se u saopštenju MANS-a koje potpisuje Vuk Maraš.

Zakon, smatra Maraš, postojećoj Državnoj izbornoj komisiji propisuje veća ovlašćenja i sada je ona po prvi put i zakonski obavezna i nadležna da procesuira i sankcioniše sve one koji zloupotrebama pokušavaju  doći do glasova za svoju partiju.

"Smatramo da ne postoji bilo kakav razlog da se sa proglašenjem usvojenih zakona čeka, posebno imajući u vidu da je to neophodno zbog vraćanja povjerenja u izborni proces koje je danas dodatno poljuljano odlukom DPS-a i jedne opozicione partije da sruše Zakon o izboru odbornika i poslanika, kao i zbog činjenice da je izgrađivanje povjerenja u izborni proces takođe jedan od ključnih spoljno-političkih prioriteta Crne Gore", rekao je Maraš.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније