Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 02. 2014. 18:57 >> 21:04
21

O SDP-U

Đukanović: Na snazi politička patologija

Predsjednik Vlade i DPS-a Milo Đukanović poručio je da ne može jedna partija biti vlast u Vladi, a opozicija u Parlamentu i dodao da je DPS spreman da iz takvog stanja izađe.

 

Đukanović je komentarišući činjenicu da je juče opozicija u Skupštini sa SDP-om usvojila Zakon o finansiranju političkih partija, poručio da je on takvu politiku prije godinu nazavo "političkom patologijom".

On je ponovio stav DPS-a da je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o finansiranju političkih partija neustavan.

"Odgovor na to od skupštinskih zvaničnika je bio: znamo da se ovim zakonom krši Ustav, ali to je politička potreba. Dakle šta drugo kazati sem nasmijati se jednom takvom rezonu. Vjerovali smo, da je iza nas komunistička ideologija sa tezom - nećemo se držati Ustava kao pijan plota", saopštio je Đukanović, nakon radne posjete Bijelom Polju.

Đukanović poručuje da DPS neće učestvovati u kršenju Ustava i dodaje da je većina za taj zakon posljedica nečega što je prije godinu, nazavo "političkom patologijom".

"Imate partiju koja pripada Vladi i istovremeno partiju koja u Parlamentu glasa protiv Vlade sa opozicijom. Bez ikakve želje da kvalifikujem politiku te partije, moram da kvalifikujem stanje, to je vrlo neobično, sasvim orginalno. Ne vjerujem da ćete to naći bilo gdje u uporednoj praksi. Ne možete biti vlast u Vladi, a opozicija u Parlamentu. Kakav god to epilog imalo iz takvog se stanja mora izaći, i DPS je spreman da iz takvog stanja izaće", poručio je premijer.

On kaže da su DPS-u politički prioriteti organizovanje lokalnih izbora u više gradova, kao i ispunjavanje obaveza prema NATO-u.

"Paralelno sa tim ili poslije toga, smo vrlo spremni da damo doprinos svakom prijedlogu koji će značiti izlazak iz jednog stanja koje sam nazvao, stanje političke patologije", poručio je Đukanović.

On kaže da DPS nije glasala za Zakon o izboru odbornika i poslanika, ali je bila spremna da „posudi glasove", ako su ostali spremni da uđu u takav eksperiment.

"Sa željom da pomognemo da se rasprši zabluda da će elektronska identifikacija birača nadomjestiti deficit opoziciji", poručio je Đukanović.

On kaže, da pored toga DPS nije glasala za zakon zbog odnosa manjina prema tom aktu. Govoreći o činjenici da je u Ulcinju formirana Vlast bez DPS-a, Đukanović je saopštio da je DPS svoj politički cilj u Ulcinju ostvarila i postala najjača partija u tom gradu.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније