Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 02. 2014. 19:53 >> 19:55
9

NEUSVAJANJE ZAKONA

Lekić: DPS provocira EU

Odluka predsjednika DPS-a Mila Đukanovićeva da njegova partija ne dozvoli usvajanje ključnog izbornog zakona predstavlja novi udar na mukotrpne pokušaje izgrađivanja pravne države i elementarnih uslova za održavanje regularnih izbora u Crnoj Gori, ocijenio je lider DF-a Miodrag Lekić. On kaže da se Đukanović opredijelio za novo provociranje crnogorske demokratske javnosti i Evropske unije.

 

"Posebno je skandalozna i providno demagoška Đukanovićeva izjava da su njegovi poslanici glasali protiv usvajanja pomenutog zakona zbog navodne solidarnosti sa partijama manjinskih naroda. Naime, crnogorska javanost je praćenjem skupštinskog zasjedanja mogla dobro uočiti da su poslanici DPS-a upotrebaljavali sasvim drugu argumentaciju protiv predloženog zakona, koju su saopštavali i nekoliko dana prije održavanja skupštine", poručio je Lekić.

On kaže da je najnovijom demostaracijom arogancije vladajuća partija jasno i javno pokazala da je direktni protivnik izgrađivanja zrelog i odgovornog društva koje bi bilo bazirano na demokratskim pravilima.

"Đukanović se jasno opredijelio za novo provociranje crnogorske demokratske javnosti i Evropske unije. Naime, EU je na različite načine stručno i dobronamjerno podsticala i bila direktno involvirana u posljednje političke procese kojima je trebalo urediti materiju izbornog zakonodavstva, a nakon nekoliko izbornih skandala u režiji vladajuće partije", kazao je lider DF-a.

Lekić smatra i da će se neusvajanje Zakona o izboru odbornika i poslanika usporiti integracione procese prema Evropskoj uniji.

"Demokratski front će na javno odgovoran način definisati adekvatne političke poteze u narednom periodu protiv otvorenog političkog nasilja Đukanovića i njegove partije, a s ciljem zaštite Ustava, zakona i demokratskih normi", zaključio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније