Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 01. 2013. 14:12   >>  14:14

DATUM NEPOZNAT

Prvo procedura, a onda referendum za status Tuzi

Predstavnici Demokratske partije socijalista i albanskih stranaka kazali su da datum održavanja konsultativnog referenduma o statusu opštine Tuzi nije određen, jer se prvo mora ispoštovati zakonska procedura.

 

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević rekao je novinarima u parlamentu da će ta stranka ispoštovati proceduru za održavanje referenduma.

„Trudićemo se kako smo obećali, ne uslovljavajući to nikakvim potezima koji su u vezi sa predsjedničkim izborima, da ispoštujemo proceduru i volju građana Malesije“, kazao je Milošević.

Milošević je rekao da datum zavisi od predstavnika Glavnog grada i lokalnog parlamenta u Tuzima i da je potrebno da Gradska opština donese odluku o tome i da se uradi studija o opravdanosti.
Poslanik Force Genci Nimanbegu kazao je da se nada da će se brzo doći do optimalnog rješenja. Upitan da li će Forca dovoditi u vezu održavanje referenduma u Malesiji sa podrškom predsjedničkom kandidatu DPS-a, Nimanbegu je kazao da treba graditi partnerski odnos i da ta pitanja nijesu uslovaljavanja već dijalog.

„To ne treba da se shvata na taj način, ali sigurno je da ćemo neke stvari požurivati“, dodao je Nimanbegu.

Poslanik Demokratske partije Fatmir Đeka ponovio je da je koalicionim sporazumom predviđeno da manjinske stranke podrže predsjedničkog kandidata DPS-a.

Štampani mediji objavili su jutros da će se konsultativni referendum o statusu Tuzi održati do maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније