Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2013. 18:27   >>  22:44 13

MRKOJEVIĆI

Vujanović: Crna Gora me poznaje, zajedno idemo naprijed

„Nikada nijesam, niti ću, kroz svoj rad biti u funkciji nečega što znači nestabilnost Crne Gore“, poručio je danas predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović sa tribine u Mrkojevićima kod Bara.

On je naglasio da su za ekonomski napredak Crne Gore i bolji kvalitet života neophodne stabilne političke prilike, odnosno vlast treba stabilno da funkcioniše, podsjećajući da je Lekić u intervjuu „Vijestima“ pozvao da se izađe iz Vlade Crne Gore, kako bi se izazvali vanredni parlamentarni izbori.

„Te i takve  poruke znače političku nestabilnost u Crnoj Gori, odnosno predstavljaju lošu poruku za njen razvoj. Lekićeva ideja da treba formirati tehničku vladu izaziva nestabilnost u Crnoj Gori sa aspekta političkih prilika. Zato mu poručujem da će Vlada Mila Đukanovića do kraja obavljati svoj mandat“, istakao je Vujanović.

On je poručio da neće biti niti jednog razloga da se zaustavlja rad Vlade Crne Gore, niti da se održavaju vanredni parlamentarni izbori.

„Nama to ne treba. Nama u Crnoj Gori treba stabilnost. Nećemo dozvoliti da se sa pozicije predsjednika države izaziva politički ambijent u kome bi se usporavao ekonomski razvoj Crne Gore“, naglasio je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je kazao da je uvijek bio i biće puna podrška Vladi Crnoj Gori, odnosno njen konstruktivni kritičar u funkciji njenih boljih rezultata.

„Nikada nijesam, niti ću, kroz svoj rad biti u funkciji nečega što znači nestabilnost Crne Gore“, poručio je Vujanović.
On je kazao da je pažljivo građena crnogorska nezavisnost, njena unutrašnja stabilnost i dobrosusjedski odnosi i da se to ne smije ugroziti.

Vujanović je rekao da je glasanje na predsjedničkim izborima 7. aprila glasanje za dva viđenja funkcije predsjednika države.

„Jedno je viđenje predsjednika Crne Gore koji će biti partner Vladi Crne Gore, ali i njen dobronamjerni i konstruktivni kritičar, kako bi ona bila u funkciji najvećeg dobra svih građana. Garantujem vam da Vlada Mila Đukanovića želi najveće dobro Crnoj Gori i da je Vlada Crne Gore stabilna. Velike su iluzije da će se kriza Vlade Crne Gore otvoriti da bi se nakon predsjedničkih izbora stvorili uslovi da bi se na bilo koji način izazvala nestabilnost u Crnoj Gori. Drugo viđenje je ono koje je saopštio Lekić u intervjuu „Vijestima“. On bi imao ambiciju da proizvodi nestabilnost u Crnoj Gori. To Crnoj Gori ne treba. Crnoj Gori trebaju razvoj, nove investicije, zapošljavanje, a sve u funkciji boljeg kvaliteta života.“, kazao je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je poručio da on nema posebnu potrebu da se predstavlja građanima Crne Gore, jer ga Crna Gora dovoljno poznaje.

„Sve ono što su bile moje aktivnosti bile su u funkciji afirmacije Crne Gore, dobrosusjedskih odnosa, uspostavljanja vladavine prava, kao i nastavka evropskih i evroatlanskih integracija“, istakao je on.
Vujanović je kazao da je bio posvećen građanskoj Crnoj Gori.

„Svi u Crnoj Gori imaju svoju kuću. Iako svi mi imamo ponos zbog svog nacionalnog pripadanja – svi se osjećamo građanima Crne Gore, jer je Crna Gora kuća svih nas“, naglasio je on.

Vujanović je istakao da je Crna Gora ponosna na svoje manjinske narode.

„Naše nacionalne manjine su dale snažan i nemjerljiv doprinost nezavisnoj Crnoj Gori, potpuno su lojalne državi Crnoj Gori, pokazujući time da je doživljavaju upravo kao svoju kuću“, kazao je on.

Vujanović je rekao da Crna Gora tek treba da upozna njegovog protivkandidata.

„Lekić dugo nije bio u Crnoj Gori i biće prilike i da on upozna Crnu Goru, ali i da Crna Gora upozna njega. Mene Crna Gora poznaje i zato idemo zajedno naprijed u pobjedu na izborima“, kazao je predsjednički kandidat DPS-a.

Vujanović je rekao da ima velikih potencijaja za razvoj barske opštine, te da u tom smislu posebno treba valorizovati potencijale Luke Bar i Slobodne carinske zone.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније