Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 02. 2014. 09:25 >> 09:26
5

OD PREDSJEDNIČKIH IZBORA

Šabović: Prizivam razlaz sa DPS-om

Funkcioner SDP-a Džavid Šabović poručio je da bi bio najsrećniji čovjek na svijetu kad bi njegova stranka izašla iz čeljusti "demokratskog" DPS-a.

 

On je Vikend novinama kazao da od predsjedničkih izbora priziva izlazak SDP iz koalicije sa DPS-om, navodeći da je to sada većinski stav u njegovoj partiji.

"Kada je DPS 1997. godine tražio nekog ko će im popraviti imidž, onda su nas i te kako željeli. Tada smo im iz glave izbacili 'rat za mir' i uputili smo ih na prave vrijednosti. Sada ih je, izgleda, uhvatila nostalgija za 90-im, pa traže one koji im odgovaraju za to. Ja već odavno, naročito od predsjedničkih izbora, zagovaram napuštanje koalicije i posebno mi je drago što je to postalo većinsko mišljenje u mojoj partiji", rekao je Šabović.

Komentarišući neusvajanje izbornih zakona, Šabović je kazao da se DPS ponijela licemjerno u slučaju amandmana o afirmativnoj akciji koje je podnijela Bošnjačka strnka.

On je podsjetio da je prije dvije godine tadašnji poslanik BS Kemal Purišić podnio istovjetne amandmane koje je DPS tada odbacio, ali predstavnici Bošnjaka tada nijesu napustili parlament, nego su prihvatili zakon.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније