Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2013. 18:02 >> 19:35
5

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Vujanović u Vladimiru: Manjine mostovi saradnje

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović kazao je, na promotivnom skupu u Vladimiru, da je uvijek sprovodio politiku afirmacije dobrosusjedskih odnosa, otvorenih granica, dijaloga, poštovanje manjina kao mostova saradnje između država.

Vujanović je kazao da je uvjeren u pobjedu na izborima 7. aprila, naglašavajući da će ga podržati svi koji žele stabilnu i prosperitetnu Crnu Goru, koja će biti dio Evropske unije.

„Želim i ovdje da zahvalim svojim prijateljima Albancima koji su uz mene. Sa poštovanjem doživljavam tu podršku, a sa velikim uvažavanjem podršku koje mi daju albanske manjinske partije. To doživljavam kao priznanje državnoj politici koju sam vodio", kazao je Vujanović.

On je istakao da je uvijek afirmisao politiku dobrosusjedskih odnosa.

„Veliki uspjeh državne politike Crne Gore je to da ni sa jednim susjedom nema otvorenih pitanja, iako je to svojstveno državama regiona", kazao je Vujanović.

Vujanović je naglasio da se uvijek zalagao za afirmaciju politike otvorenih granica.

„Decenijama se nije moglo ići u Albaniju iz Crne Gore, godinama se išlo sa vizama, a sada možemo da idemo sa ličnom kartom. To je ono što je vrijednost državne politike za koju sam se zalagao", rekao je predsjednički kandidat DPS-a.

Kao posebno dobar primjer prekogranične saradnje naveo je zajednički granični prelaz Sukobin-Murićani.

„To je sa aspekta suzbijanja sive ekonomije i kriminala najbolji granični prelaz. Iskustvo ovog graničnog prelaza je vrlo pozitivno", kazao je Vujanović.

On je istakao da je afirmisao i politiku dijaloga o svemu, u čemu spada i ono što je potreba Albanaca u Crnoj Gori.

Član Predsjedništva DPS-a Sanja Vlahović istakla je da je Vujanović simbol stabilnosti i umjerenosti. Vlahović je naglasila da je predsjednički kandidat DPS-a čovjek koji spaja i miri.

„Vujanović je prijatelj svih dobronamjernih građana", poručila je Vlajhović.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Ulcinj Ljoran Nerekić kazao je da je Vujanović zaslužio da i dalje bude predsjednik Crne Gore, jer je pokazao da je spreman svima da pruži ruku saradnje. On je istakao da je Vujanović značajno doprinio unapređenju odnosa između Crne Gore i Albanije .

„Vujanović je uvijek znao da na pravi način odmjeri šta je dobro, a šta loše, kao i da na najbolji način afirmiše značaj građanske Crne Gore", kazao je Nerekić.

Poslanik DPS-a Ljuiđ Škrelja rekao je da je Vujanović političar koji okuplja i kome vjeruju svi građani Crne Gore, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније