Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 03. 2014. 17:31 >> 17:39

SIMOVIĆ DF-U

Dođite, razgovarajmo i dogovorimo se

Predsjednik poslaničkog kluba DPS-a Milutin Simović pozvao je poslanike Demokratskog fronta da dođu na sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine i razgovaraju o izbornom zakonu, što bi kako navodi Simović moglo dovesti do zajedničkog rješenja.

On je ponovio stavove DPS-a o izbornim zakonima. "Prihvatili smo da se kao jedino preostalo pitanje razmatra pitanje afirmativne akcije na lokalnom nivou. Čudi me, i za posebnu analizu je, zašto se ne žele čuti takve naše poruke", poručio je Simović.

On kaže da je za analizu pokušaj da se posredstvom medija donose odluke koje se tiču manjina, a da se njihovim legitimnim predstavnicima ne da mogućnost da učestvuju u dijalogu.

"Oni kojima su do sada usta bila puna izbornog zakona i navodne nespremnosti Demokratske partije socijalista da ga usvoji, oni, u stvari, blokiraju rad i donošenje ovog zakona bojkotom parlamenta u kojem se očigledno lagodno osjećaju i u kojem međusobno odmjeravaju opozicione snage", naveo je Simović.

Simović kaže da poziv DF-a izgleda kao kucanje na otvorena vrata.

"Dođite, razgovarajmo i dogovorimo se. U DPS-u ćete imati konstruktivnog partnera da u okviru institucija dođemo do novog izbornog zakona koji će biti u skladu sa Ustavom Crne Gore", zaključio je Simović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније