Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2014. 13:49 >> 13:55

NAJAVILI PRIJAVU

PCG: Mandžukić falsifikovao "ostavku"

Pozitivna Crna Gora će podnijeti krivičnu prijavu protiv DPS-ovog kandidata za odbornika u Beranama, Ervina Mandžukića zbog, kako navode pokušaja pritisaka i ucjena kako bi kandidat Pozitivne podnio ostavku. "On je na taj način prekršio više zakonskih normi za koje slijede krivične sankcije", poručuju iz Pozitivne CG.

Podsjetimo kandidat za odbornika DPS u Beranama Ervin Mandžukić negirao je navode da je na bilo koji način uticao na Jakšu Jašovića da odustane od kandidature za odbornika sa liste Pozitivne Crne Gore.

"Pozitivna Crna Gora najoštrije odsuđuje dodatnu manipulaciju Ervina Mandžukića, jer da je kojim slučajem Jašović zaista podnio ostavku ona bi morala biti stranački zavedena. Pozivamo tužioca da utvrdi da li u stranačkom djelovodniku postoji Jašovićeva ostavka i da nakon toga pokerene postupak protiv Mandžukića i utvrdi njegovu dodatnu krivičnu odgovornost", poručuju iz Pozitivne.

Kažu da je Jašović bio na završnoj konvenciji Pozitivne, koja je organizovana nakon objave fasfikiata navodne ostavke kojom, kako dodaju Madžukić manipuliše.

"Dokaz nesporne Mandžukiće krivične odgovornosti i potvrda Jašovićevog iskaza je upravo njegovo saopštenje u kome on konstatuje da je navodnu i besmislenu "ostavku za odbornika u Pozitivnoj Crnoj Gori" Jašović podnio Mandžukiću, a ne Opštinskom odboru stranke u Beranama. Onaj ko je falsifikovao izjavu je trebalo da poduči Mandžukića kakva je stvar procedure, kako ne bi samom formom falsifikata sebe dodatno okrivio", poručuju iz Pozitivne.

U Pozitivnoj navode da dodatna izjava Jašovića, kojom potrđuje da je na odborničkoj listi Pozitivne, znači i da će Mandžukić na sudu morati da objasni kako je falsifikovao potpis Jašovića.

"I moraće na sudu da objasni ko je iz DPS-a pisao sam tekst navodne "ostavke". Na sudu će Mandžukić morati i da obrazloži odakle njemu navodna ostavka koja nije ni zavedena ni pečatirana. Jasno je da se radi o falsifikatu za što slijedi i dodatna krivična odgovornost. Ovim povodom će biti kontaktiran i luksembruški Caritas čiji nesporni ugled Mandžukić na ovaj način grubo urušava", zaključuje se u reagovanju Pozitivne Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније