Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 03. 2014. 22:15 >> 22:15

PEJOVIĆ U BEČU

EU garant političkih i ekonomskih reformi

Austrija snažno podržava Crnu Goru na putu prema članstvu u EU i spremna je pružiti svu podršku u ispunjavanju evropskih obaveza, saopšteno je tokom posjete državnog sekretara za evropske integracije i glavnog pregovarača ambasadora Aleksandra Pejovića Beču.

Tokom posjete Ministarstvu Evrope, integracija i vanjskih poslova, ambasador Pejović je imao sastanke s političkim direktorom Janom Kikertom i generalnim direktorom za koordinaciju evropskih poslova Vernerom Almhoferom.

"Sagovornici su razmijenili mišljenje o ostvarenom napretku Crne Gore u procesu pristupanja i daljim prioritetima i potrebama u ispunjavanju uslova za punopravno članstvo u EU", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Pejović je predstavio aktuelno stanje i plan dalje dinamike u pregovaračkom procesu, s fokusom na sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava kroz realizaciju obaveza i prioriteta definisanih u akcionim planovima za 23. i 24. pregovaračko poglavlje.

Politički direktor Ministarstva Kikert je istakao da će pristupanje država Zapadnog Balkana Evropskoj uniji i dalje ostati u fokusu vanjskopolitičkih prioriteta austrijske politike.

"Naglasio je  da je evropska perspektiva garant uspješnog sprovođenja političkih i ekonomskih reformi, što je vidljivo na primjeru Crne Gore koja pokazuje odlične rezultate u dostizanju evropskih vrijednosti i standarda", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Glavni pregovarač je, tokom posjete Beču, imao odvojene sastanke s predstavnicima Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predmet razgovora je bilo sprovođenje akcionih planova za 23. i 24. poglavlje.  Tokom posjete Beču, glavni pregovarač je posjetio OEBS gdje je razgovarao s direktorom Centra za prevenciju konflikata Adamom Kobjerackim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније