Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 03. 2014. 08:30 >> 11:50
15

BERANE POTVRDA

Janjić: DPS-u više ne treba SDP

Izbori u Beranama su pokazali da Demokratska partija socijalista samostalno može da ostvari veoma dobar rezultat, ali ostaje obaveza da traži novog partnera, kazao je Pobjedi politički analitičar Dušan Janjić.

„Rezultati su pokazali da Socijaldemokratska partija DPS-u više ne treba. Ta koalicija više nije održiva i sada je SDP na mukama“, ocijenio je Janjić.

Prema njegovim riječima, izbori u Beranama su poruka za DPS da je dovoljno jak da krene u potragu za novim partnerom.

„Lekcija iz ovih lokalnih izbora je vrlo jednostavna. DPS mora da traži novog partnera, a SDP mora da vidi sada gdje će i vjerovatno će se približiti Demokratskom frontu. DPS je i dalje jak, ali mu za ubuduće treba novi partner. Generalno, izbori su uvijek dobar test za ono što se dešava u politici, pogotovo što će, kada se izbori održe u Podgorici, Crna Gora imati izbore na dvije trećine biračkog tijela“, kazao je Janjić.

Poslije lokalnih izbora vidjeće se jasno ko s kim može, ko s kim ne može, tvrdi Janjić.

„Ja ne isključujem mogućnost da poslije toga dođe do vanrednih parlamentarnih izbora gdje bi, jednostavno, DPS probao da promijeni partnera“, rekao je Janić.

On je istakao da je sada postalo očigledno da ta koalicija više ne može računati na sigurnu pobjedu.

„To je ono što meni pokazuju ti lokalni izbori, da uglavnom tamo gdje su im ranije bile sigurne pobjede, to je sad uzdrmano. Podgorica će biti konačni test. Iskreno očekujem da poslije izbora u Podgorici, zavisno od rezultata, DPS možda organizuje i vanredne parlamentarne izbore“, naglasio je Janić..

Komentarišući uticaj izbora u Srbiji na Crnu Goru, Janjić je rekao da tu ne očekuje nikakve promjene.

„U Srbiji je ishod izbora već poznat. Nema ničega novoga što bi moglo nešto neposrednije da promijeni dinamiku u Crnoj Gori. Srbija već ima dobre odnose sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem. Moguće da zapravo poslije ovoga neka od srpskih stranaka uđe u koaliciju sa DPS-om i da se dogodi ta promjena, da zapravo DPS-u više ne treba ni SDP, ni albanske partije, koje uzimaju dosta mandata. Međutim, treba uvijek biti obazriv kod predviđanja“, zaključio je Janjić.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније