Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 03. 2014. 10:58 >> 10:58
6

UPUTILI PISMO

LP: TVCG favorizuje Vlahovića

Liberalna partija tvrdi da Televizija Crne Gore favorizuje, kako su naveli, ''neformalnu grupu građana predvođenu ambasadorom na nerezidentnoj osnovi Miodragom Vlahovićem,a koji imaju ambiciju da osnuju nekada političku stranku.''

Liberalna partija je povodom, kako navode, učestalog pojavljivanja pojedinih nepostojećih političkih subjekata, u udarnim terminima TVCG, uputila protestno pismo predsjedniku Savjeta RTCG Dušanu Simonoviću, generalnom direktoru RTCG Radu Vojvodiću i direktorki TVCG Radojki Rutović. 

''Liberali zahtijevaju od Savjeta da sprovede istragu i saopšti da li se radi o finansijskoj, ili političkoj korupciji, ili kombinaciji ta dva slučaja, a isti odgovor tražimo i od nadležnih državnih organa'', navodi se u protestnom pismu.

Liberalna partija je saopštila da je, u Skupštini Crne Gore, pokrenula proces traženja odgovornosti menadžmenta Javnog servisa. 

''Očigledno je da u potezima koje sprovodi menadžment TVCG postoji potpuna politička pristrasnost koja favorizuje neformalnu grupu građana predvođenu ambasadorom na nerezidentnoj osnovi Vlahovićem, koji imaju ambiciju da osnuju nekada političku stranku.Time nanose direktnu štetu ne samo LP, već i cjelokupnoj javnosti, jer njihovi prilozi o grupi građana, predstavljaju očitu namjeru zamjene političkog identiteta s ciljem unošenja zabune u javno mnjenje'', navedeno je u pismu.

Liberali smatraju da TVCG, takvim prilozima, gubi objektivnost u radu.

''Želimo od menadžmenta RTCG čuti argumente koji im daju za pravo da nekoliko puta u centralnim informativnim emisijama i dnevniku organizuju sjedeljke sa personama koje nemaju, ama baš, nikakvog legaliteta na političkoj sceni Crne Gore. Ako je njihov osnovni pokretač da pozivaju gospodina Vlahovića, taj što je crnogorski ambasador na nerezidentnoj osnovi, onda je za očekivati da tema svih tih dnevnika i emisija bude crnogorska vanjska politika, a ne politička stranka koju će možda nekada osnovati, sa ambicijom da sa svojim djelovanjem pokušaju urušiti parlamentarnu Liberalnu partiju'', naglašeno je u pismu.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније