Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 03. 2014. 11:24   >>  11:27 2

BOŠNJAČKI SAVEZ

Partijski kompromis, nauštrb prava

Ono oko čega poslanici u parlamentu nijesu mogli da se dogovore tokom jednogodišnjeg rada, odjednom poslednji dan uoči samog raspisivanja lokalnih izbora, napravljeni su politički kompromisi nerazmišljajući uopšte o tome kakve se pravne posljedice mogu izazvati, saopšteno je iz Bošnjačkog saveza Crne Gore.

Važno je, kako navode, istaći da se Ustavnom sudu Crne Gore ne ostavlja dovoljno vremenskog prostora da blagovremeno odreaguje, jer će lokalni izbori za koji dan biti već raspisani.

''Odredba predloga Zakona o izboru odbornika i poslanika koja se odnosi na to da parlamentarne partije, za razliku od vanparlamentarnih partija, nemaju obavezu sakupljanja potpisa podrške svojim izbornim listama zato što imaju poslanike u parlamentu je čista diskriminacija iz velikog broja razloga, na šta je reagovala i crnogorska pravna elita. Ono što je nesporno, a to je da se ovakvim postupcima, vanparlamentarnim partijama želi oduzeti vrijeme u predizbornoj kampanji, odnosno žele se nametnuti materijalni troškovi, iako se te partije ne finansiraju sa državnog budžeta'', navode u Bošnjačkom savezu.

BSCG očekuje da predsjednik Crne Gore primijeni instrument suspezivnog veta, odnosno da Ustavni sud, u skladu sa svojim nadležnostima, takođe reaguje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније