Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 03. 2014. 18:00 >> 18:02
1

"ZDRAVO BERANE"

Ispitati brojne zloupotrebe u Beranama

Nove vlasti u Beranama, odmah nakon konstituisanja, preduzeće sve neophodne zakonske mjere na identifikaciji brojnih zloupotreba, koje su učestale ovih dana, poručuju iz koalicije „Zdravo Berane“.

„Ovih dana opština doživljava opstrukciju normalnog funkcionisanja od strane rukovodećih struktura u lokalnoj samoupravi koja se ogleda u neizvršavanju redovnih poslova i zadataka, naročito iz domena inspekcijskog nadzora, rada komunalnih službi, rada finansijskih službi, kao i ostalih vitalnih opštinskih institucija“, tvrde u koaliciji SNP-a i DF-a.

Pozivaju nadležne organe da ispitaju navode o brojim zloupotrebama u Beranama.

„Nadležni organi da ispitaju navodi da o tome da se ovih dana u pojedinim beranskim lokalima potpisuju raznorazne potvrde, kao službene isprave, o izvedenim radovima i izvršenim uslugama u predizbornoj kampanji, da se otuđuje opštinska imovina iz pojedinih sportskih objekata, kao i da se nemilice troše preostala opštinska sredstva, računajući i ona od egalizacionog fonda za raznorazna plaćanja, te da je učestala gradnja objhekata bez ispunjavanja obaveza prema opštini“, upozorava nova beranska vlast.

Tvrde da odlazeća vlast sve ovo radi kako bi stvorila utisak da se ne mogu isplatiti pripadajuće zarade opštinskim službenicima i namještenicima, ili pak da se ne može očistiti gradski otpad, kako bi haos u gradu pripisala koaliciji „Zdravo Berane“ koja još nije stupila na vlast.

„Podsjećamo da je jedno od obećanja u našoj izbornoj kampanji  bilo puno preispitivanje finansijskog poslovanja i stanja u Beranama koje je prouzrokovala odlazeća vlast i još jednom pozivamo Državnu revizorsku instituciju, kao i ostale nadležne organe, da se pozabave katastrofalnim rezultatima odlazećih vlasti, naročito sa aspekta zloupotreba i kršenja zakona“, navodi se u saopštenju SNP i DF-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније