Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 03. 2014. 08:46 >> 08:47
11

NAŠE GORE LIST

Dmitrij Rogozin porijeklom iz Šavnika?

Zamjenik predsjednika Vlade Ruske Federacije Dmitrij Olegovič Rogozin po majčinoj liniji vodi porijeklo iz Crne Gore.

 

Rogozin, koji je zadužen za jedan od najznačajnijih resursa u Ruskoj Federaciji, pitanja vojne industrije, nedavno je i potvrdio tu informaciju.

"Da. Moji preci su rodom iz Crne Gore, iz familije Jovanović. Moj pradjed Milan Jovanović je iz rodnog sela Radovana Karadžića. U Rusiju je došao za vrijeme Rusko-japanskog rata 1904-1905. godine, sa još nekoliko hiljada Crnogoraca. Nakon rata ostao je u Rusiji i zasnovao porodicu, oženivši se majkom moje majke. On je umro 30-ih u Orenburgu, gdje se i danas nalazi njegov grob", kazao je Rogozin u jednom intervjuu, prenijele su Vikend novine.

Inače, Rogozin je rođen 21. decembra 1963. u Moskvi, 1986. je završio Fakultet žurnalistike na Moskovskom državnom univerzitetu "Lomonosov", a zatim je bio na odgovornim dužnostima u Komitetu omladinskih organizacija SSSR-a.

Od decembra 2011. je zamjenik predsjednika Vlade Ruske Federacije za pitanja vojne industrije.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније