Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

25. 03. 2014. 15:39   >>  15:39 1

OTVOREN INFO CENTAR

Drobnič: U EU brže nego što mislite

Komunikacija sa građanima je sastavni dio procesa evropskih integracija a kroz EU Info Centar će im se predstaviti taj kompleksni proces, poručio je šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Mitja Drobnič.

EU info centar otvoren je danas u Podgorici.

Drobnič je objasnio da oni koji u Crnoj Gori rade na području evropskih integracija treba da budu svjesni da to ne rade samo za svoju djecu niti za svoje unuke, nego i za sebe.

Zbog toga će, dodao je, toliko priželjkivani ulazak u EU doći možda ranije nego što svi misle.

„Danas je dan i za emocije i za razum i željeli bismo da građani Crne Gore doživljavaju EU i srcem i sa razumom“, rekao je Drobnič.


Crnogorski predsjednik, Filip Vujanović zahvalio je EU na otvaranju Info Centra, kojim će se, kako je ocijenio, ubrzati pregovori za članstvo.

„Unija je otvaranjem Info Centra pokazala da je prije svega otvorena građanima. Proces evropskih integracija vodi država, političke partije, civilne organizacije i svi subjekti našeg društva a EU je prije svega težnja svih građana“, kazao je Vujanović.

Predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za Jugoistočnu Evropu, Eduard Kukan ukazao je da su prostorije Info Centra posvećene građanima Crne Gore.

„Centar je posvećen građanima koji su zainteresovani za evropsku budućnost Crne Gore. Ovdje mogu da potraže odgovor. Siguran sam da će ovo mjesto služiti za sastajanje različitih ljudi“, kazao je Kukan.

Prema njegovim riječima, Centar mogu posjetiti i oni koji nijesu u saglasnosti da Crna Gora postane članica EU.

„Ukoliko vole da razgovaraju o tome treba da razmijene mišljenje o tome da li je Evropska unija dobra budućnost za Crnu Goru. Mi u EP, smo zadovoljni što Crna Gora napreduje u progovorima sa EU“, kazao je Kukan.

On je poručio da Crna Gora, trenutno, prednjači u procesu proširenja EU.

„Mnogo posla je pred vama, potrebno je da svi to znamo ali taj rad će završiti dobrom mogućnošću za ovu državu“, poručio je Kukan.

EU Info Centar je nakon svečanog otvaranja organizovao više događaja na različite teme u cilju predstavljanja i promovisanju buduće aktivnosti centra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније