Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 03. 2014. 14:22 >> 14:23

DANILOVGRADSKI PARLAMENT

SNP: Neprihvatljivo da sjednica bude bez prenosa

Sjednica danilovgradskog parlamenta održaće se 28. marta bez direktnog prenosa, što je neprihvatljivo, jer će se raspravljati o bitnim temama, kazao je nosilac izborne liste Socijalističke narodne partije (SNP), Spasoje Kovačević.

 

Iz te partije su rekli da će se raspravljati o donošenju prostorno urbanističkog plana, o odluci o eksproprijaciji zemljišta koje je u vlasništvu velikog broja građana sa teritorije Sekulića i Gorice, kao i o, kako su rekli, navodnom osnivanju sportiskih kolektiva, među kojima i  FK Iskre, sa gotovo 100-godišnjom tradicijom.

„Građani će sami zaključiti zbog čega je interes koalicije DPS–SDP da se ne čuje rasprava na Skupštini  o  ovako značajnim pitanjima za grad i građane. U namjeri da ove teme ne ostanu tajna za građane jer se na njih neposredno odnose, SNP će u narednom periodu sa svakom od njih pojedinačno upoznati javnost“, rekao je Kovačević.

Prva odluka iz planiranog dnevnog reda, smatraju u SNP-u, koja mora zasmetati svakom Danilovgradjaninu je osnivanje FK Iskra.

„Svakom u Danilovgradu, a siguran sam i u Crnoj Gori, FK Iskra budi posebna osjećanja prije svega zbog svoje skoro 100.-godišnje tradicije i, naravno, zbog svega što je davala i daje crnogorskom sportu“, naveo je Kovačević.

Zato, tvrdi on, u odluci mora biti precizirano da se FK Iskra ne osniva 28.marta 2014.godine, već da je to urađeno u maju davne 1919. godine, najprije kao radnički sportski klub Sloga, a kasnije 1945. godine nastavlja takmičenja pod nazivom FK Iskra Danilovgrad.

„Dakle, to je samo loše napisana odluka, ne o osnivanju, već o preregistraciji saglasno novom Zakonu o sportu. Pored toga, za SNP je neprihvatljiv iznos koji se odnosi na osnivački kapital i početak rada koji DPS i SDP „izdašno“ opredjeljuju od pet hiljada eura, a što je dovoljno za 3 takmičarske utakmice“, kazao je Kovačević, navodeći da to pokazuje odnos danilovgradske vlasti prema sportu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније