Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 03. 2013. 19:27   >>  06. 03. 2013. 08:42 3

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Lekićev Medijski pul pojašnjava sporni intervju

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić vodiće dostojanstvenu predizbornu kampanju, tokom koje će nastojati da većinu građana Crne Gore uvjeri da je našoj državi potreban pravi predsjednik, saopštava se u današnjem reagovanju Medijskog pula nezavisnog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića. Lekić će, kako kažu, nastojati da se mnogo ne bavi protivkandidatom, ali će njegov Izborni stab, “svaku izgovorenu neistinu, od kuda god da ona dođe, argumentovano demaskirati”.

“Svjesni odgovornosti za javno izgovorenu riječ, poštujući crnogorsku javnost, Izborni štab Miodraga Lekića”, počinje od “laži koje su izgovorene već na prvoj konvenciji u Baru”, navodi se u reagovanju.

 

“U žurbi da poznatim metodama pretraže i pronađu nekakvu , pa kakvu god, manu ili nedostatak u biografiji Miodraga Lekića poseže se za pretumbavanjem novinskih arhiva, izjava i intervjua, uz obavezno trzanje iz konteksta i plasiranje poluistina ili čak očiglednih laži. Taj metod je upravo demonstriran prilikom interpretacije Filipa Vujanovića na skupu u Baru. U falsifikovanju jednog intervjua gospodina Lekića Filip Vujanović preskače suštinsku rečenicu: " Opciju za crnogorsku nezavisnost ne treba apriori odbaciti i potcijeniti, ili ne uvažavati jer je legitimna...".

U reagovanju se pojašnjava taj intervju – “Obazrivost i sumnja koje gospodin Lekić pokazuje u pomenutom tekstu posljedica je tadašnjeg aktuelnog trenutka u kojem crnogorska vlast još nije bila raspisala referendum, i time sama unosila simnje u ishod svega. U pomenutom intervjuu Lekić kaže: " Ozbiljna i odgovorna vlast u ozbiljnoj državi morala bi oko tako važnog pitanja da obezbijedi unutrašnji konsenzus- i o njegovom raspisivanju i oko pravila za pošteno organizovanje - a mora imati u vidu i stav međunarodne zajednice prema tom pitanje".

Očigledno je, navodi se u saopštenju, “da se iz ovog namjerno preskočenog dijela intervjua, u interpretaciji Vujanovića, jasno vidi da Lekić tretira održavanje referenduma kao legitimnu opciju i da se zalaže za definisanje unutrašnjih međunarodnih pravila koja bi ishodu dala puni legitimitet. Mišljenje Lekića u pomenutom intervjuu, da do raspisivanja referenduma ne treba potcjenjivati značaj zajedničke države i korišćenje određenih benefita prema EU, Vujanović je sada očiglednim falsifikovanjem, iskoristio da zlonamjerno dokaže navodno zalaganje Lekića za trajnu perspektivu Crne Gore u državnoj zajednici”.

Navodeći da će u svakom dijalogu sa Vujanovićem iskoristiti priliku da “mu postavimo pitanja u vezi sa brojnim aferama iz domena kriminala i korupcije, a koja su u vezi i sa njegovim imenom”, Lekićev Medijski pul danas pita Vujanovića “kakve su njegove i veze njegove stranke sa kriminalnim grupama u tom gradu, i da li je plod takve saradnje doveo do toga da Bar postane prvi na listi po djelovanju kriminalnog miljea”.

“Da li će predsjednik Vujanović konačno sakupiti hrabrosti i opredijeliti se za ozbiljan, primjeran predsjedničkoj funkciji, javni komentar o skandaloznoj aferi "Snimak", kojom se prezentuju materijalni dokazi o političkoj korupciji”, zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније