Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 03. 2014. 19:06 >> 19:08
3

PRVA KONFERENCIJA

Počasni konzuli važni promoteri CG

Počasni konzuli su važni promoteri ekonomskih i kulturnih interesa Crne Gore, ocijenio je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić.

On je, na prvoj Konferenciji za počasne konzule Crne Gore, koja je danas počela u Podgorici, rekao da je svrha tog skupa bolje međusobno upoznavanje, uspostavljanje adekvatnih mehanizama saradnje i kanala brze komunikacije.

"I da vas informišemo o najnovijim zbivanjima u crnogorskoj vanjskoj politici, ekonomskim i investicionim prilikama, kao i, što je podjednako važno, da odgovorimo na sva pitanja koja se tiču vašeg rada u kapacitetu počasnih konzula Crne Gore u zemljama širom svijeta", kazao je Lukšić.

Lukšić je upoznao konzule sa spoljnopolitičkim prioritetima i naglasio da Crna Gora radi u pravcu ostvarivanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji i NATO-u.

On je, kao jedan od ključnih prioriteta Vlade, istakao stvaranje povoljnog ambijenta za biznis i investicije, kao preduslova za pospješivanje ekonomskog rasta i razvoja.

Na prvoj Konferenciji za počasne konzule Crne Gore, koja se održala danas u vili "Gorica" predsjednik Filip Vujanović, se konzulima zahvalio na dosadašnjoj posvećenosti, angažovanju i spremnosti da pomognu afimaciju Crne Gore na ekonomskom, kulturnom i drugom planu.

"Vašu misiju doživljavam kao snažnu diplomatsku misiju ekonomskih ambasadora da se pomogne ekonomski i kulturni razvoj Crne Gore, i u tom smislu iskazujem veliko poštovanje za dosadašnji angažaman na obezbjeđenju, prije svega, uslova za obavljanje te misije, ali i za ostale aktivnosti koje doprinose afirmaciji Crne Gore", naveo je Vujanović.

Tokom prvog dana konferencije počasnim konzulima su se obratili i ministri ekonomije, održivog razvoja i turizma i poljoprivrede i ruralnog razvoja - Vladimir Kavarić, Branimir Gvozdenović i Petar Ivanović.

Gvozdenović je, kako je saopšteno, održao prezentaciju "Crna Gora – investicije, projekti i mogućnosti", u okviru koje je upoznao konzule sa potencijalima i investicionim mogućnostima Crne Gore.

On je naglasio da Crna Gora drži lidersku poziciju u regionu kada je riječ o visini stranih direktnih investicija.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније