Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 03. 2014. 10:25   >>  10:31 9

BOŠNJAČKI SAVEZ

’DF preko BDZ razbija Islamsku zajednicu CG’

Pošto Demokratski front, u razbijanju Islamske zajednic e u Crnoj Gori nije uspio sam, sada bi to htio preko Bošnjačke demokratske zajednice koju je, na inicijativu određenih krugova iz Beograda, formirao sandžački muftija Muamer Zukorlić, smatraju u Bošnjačkom savezu Crne Gore.

„Ne tako davno, jedan visoki funkcioner navodno građanske partije, a koja je sada jedan od konstituenata Demokratskog fronta, 2011. godine veoma radikalno je napadao Islamsku zajednicu u Crnoj Gori i njene predstavnike. Tada je Reisu islamske zajednice u CG spočitavano da je on član neke od bočnjačkih partija i zaštitnik vehabija, a da teorije i analize potvrđuju da su vehabije uglavnom teroristi“, navodi se u saopštenju za javnost, koje potpisuje predsjednik Bošnjačkog saveza Senad Dlakić.

On podsjeća da su takve optužbe na račun Reisa islamske zajednice trajale dosta dugo, ali, kako kaže, tada tom političaru nijesu uspjele namjere da razbije Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

„Postoje indicije da je inicijativom određenih krugova iz Beograda, jedan od istaknutih funkcionera Demokratskog fronta ostvario kontakt i sa sandžačkim muftijom Zukorlićem da bi isti, odmah nakon toga, preko Hazbije Kalača formirao Bošnjačku demokratsku zajednicu u Crnoj Gori“, navodi Dlakić.

On smatra da DF, pošto u razbijanju Islamske zajednice u Crnoj Gori nije uspio sam, sada hoće to da učini preko Bošnjačke demokratske zajednice , koja, kao i DF, po istom ali dogovorenom scenariju i optužuje Reisa da je on, navodno, član neke od bošnjačkih partija.   

„Međutim, u svemu tome postoji jedna razlika koja se ogleda u tome da je 2011. godine jedan od predstavnika DF-a direktno spočitavao da je Reis islamske zajednice navodno bio taj koji je član neke partije, ali i zaštitnik vehabija, a sada je DF taj koji upravo pomaže djelovanju pojedinih struktura , a o tome neka građani Crne Gore sami donesu sud“, navodi se u Dlakićevom saopštenju.

U Bošnjačkom savezu smatraju da je cilj DF-a, odnosno BDZ-a jasan – „da se sasvim projektovano uništi jedinstvena Islamska zajednica u Crnoj Gori“, pozivajući Bošnjake Crne Gore da se sjete koji su subjekti učestvovali u razbijanju Islamske zajednice u Srbiji.

„Smatramo da je promovisanje Sandžaka kao prekogranične ili evropske regije od strane DF-a i Bošnjačke demokratske zajednice krajnje neiskreno, što će u istoriji današnjeg društva sigurno biti i zapisano. Bošnjacima u Crnoj Gori je potrebno nacionalno jedinstvo bez obzira koje će partije glasati ili podržavati“, navodi se u saopštenju Bošnjačkog saveza.

Oni pozivaju bošnjački narod da ne poklekne pred „mudrim projektima“ Demokratskog fronta i njihovih saradnika u Bošnjanjačkoj demokratskoj zajednici. Navode da su DF i BDZ, „sasvim otvoreno prije neki dan i istakli da su spremni za predizborni koalicioni savez“. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније