Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 03. 2014. 11:35   >>  11:35 1

PETER STANO

Europol kontroliše svakog mjeseca

Evropska komisija uključiće Europol u ekspertske misije u Crnoj Gori i drugim zemljama regiona, istakao je portparol evropskog komesara za proširenje Peter Stano.

On je to saopštio odgovarajući na pitanje lista Dan - kakva će biti uloga Europola u promjenama vezanim za ispunjavanje obaveza Crne Gore iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe, osnovna prava, pravdu, slobodu i bezbjednost.

„Da bi procijenila napredak u pitanjima vladavine prava (poglavlja 23 i 24), EK koristi širok spektar izvora, uključujući i procjene Europola. U tom kontekstu, EK će redovno uključivati Europol u eksperteke misije u Crnoj Gori i drugim zemljama regiona“, kazao je Stano.

Shodno planovima Evropsks komisije, ekspertske misije će svakog mjeseca provjeravati šta se u Crnoj Gori radi na ispunjenju obaveza koje su preduzete akcionim planovima za poglavlja 23 i 24.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније