Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 04. 2014. 14:20 >> 14:20

FINANSIJE STRANAKA

Izvještaje DIK-u dostavilo 25 partija

Državnoj izbornoj komisiji (DIK) do sada je oko 25 političkih partija dostavilo izvještaje o prihodima, imovini i rashodima za prošlu godinu, dok su pojedine stranke najavile da su to uradile poštom, saopšteno je danas iz DIK-a.

 


Sekretar DIK-a Milisav Ćorić podsjetio je da je u ponedjeljak istekao zakonski rok do kada je bilo predviđeno da partije dostave ove izvještaje.

"Do sada je dio političkih partija, oko 25, podnijelo izvještaje direktno DIK-u, dok smo od pojedinih stranaka dobili obavještrenja da su u subotu ili ponedjeljak uputili izvještaje poštom. Zzbog toga konačan broj izvještaja do predviđenog roka, 31.marta, ne možemo saopštiti u ovom tenutku”, rekao je Ćorić agencije MINA.

On je najavio da će DIK u roku od sedam dana postaviti na svoj sajt sve izvještaje o prihodima, imovini i rashodima političkih partija za prethodnu godinu, a protiv onih koji ne budu dostavili dokumentaciju pokrenuće zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ćorić je naveo da su za one koji ne podnesu izvještaje u zakonskom roku propisane kazne, za odgovorno lice u partiji, ali i za stranku kao pravno lice.

“I DIK će pokrenuti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnih prema sjedištu partije ili mjestu boravka lica, za sve koji ne ispune zakonsku obavezu”, kazao je on.

Novčane kazne, kako je naveo, iznose od 500 do dvije hiljade EUR za odgovorno lice, odnosno od deset do 20 hiljada EUR za partiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније