Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2013. 14:50   >>  14:55

GRAĐANSKA INICIJATIVA

Bojkot izbora ako ne odrede datum referenduma za opštinu

Albanci će razmatrati bojkot predstojećih predsjedničkih izbora ukoliko datum konsultativnog referenduma za opštinu Tuzi ne bude određen prije 7. aprila, poručili su iz Građanske inicijative, navodeći da pozvati i ostale albanske nacionalne partije da im se pridruže.

Građanska inicijativa je u otvorenom pismu upućenom predsjedniku države, Filipu Vujanoviću, prmijeru Milu Đukanoviću i šefu parlamenta, Ranku Krivokapiću, zatražila da odrede datum održavanja referenduma a da, kako su naveli, odluka u pogledu rokova za održavanje referenduma bude pravno utemeljena.

Klub albanskih partija u avgustu prošle godine podnio je Skupštini Pedlog o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji i istovremeno priložili i studiju izvodljivosti za opštinu Tuzi.

“Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova nije se zvanično izjasnilo povodom te inicijative, iako je po zakonu moralo da to učini u roku od 45 dana od prijema inicijative sa studijom a čime sami krše predmetni zakon”, piše u pismu.

Kako su naveli, pravo na lokalnu samoupravu spada u osnovna ljudska prava i slobode.

“Opština je propisana kao osnovni njen oblik u kojoj građani i organi lokalne samouprave uređuju i upravljaju određenim javnim i drugim poslovima«, piše u pismu koji su potpisali Malik Čumuljaj i Vaselj Siništaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније