Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2013. 15:13   >>  15:06

ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA

Neće saslušati Numanovića i Markovića

Odbor za ljudska prava i slobode nije usvojio predlog da to skupštinsko tijelo organizuje kontrolno saslušanje ministara ljudskih i manjinskih prava i pravde Suada Numanovića i Duška Markovića, povodom afere Snimak.

Kontrolno saslušanje je inicirao poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović.

Abazovićev predlog podržali su, osim njega, poslanici Socijalističke narodne partije i Demokratskog fronta Snežana Jonica i Ljiljana Đurašković, i predstavnik Socijaldemokratske partije Izet Bralić.

Uzdržani su bili Kemal Zoronjić iz Bošnjačke stranke i Ljerka Dragićević iz Hrvatske građanske inicijatve, dok su protiv glasali predstavnici Demokratske partije socijalista, Halil Duković, Srđa Popović i Husnija Šabović.

Abazović smatra da je u aferi Snimak u pitanju slučaj političke diskriminacije i da je Odbor za ljudska prava dužan da razriješi dileme i dobije informacie od nadležnih.

Predsjednik Odbora Halil Duković je rekao da pitanja iz domena rada partija nijesu za to tijelo, da je nacionalni mehanizam koji treba da se time bavi Ombudsman, kao i da Odboru ne priliči da odlučuje na osnovu pisanja “samozvanih nezavisnih medija”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније