Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2014. 17:15 >> 17:14
5

DF O PROTESTIMA

Rožajci bi da naprave problem Beranama

Protesti u Rožajama, zbog najave beranskog parlamenta da će otpad iz tog grada biti odlagan na planini Cmiljevici, nemaju nikakve veze sa ekologijom, već je njihov jedini cilj da se naprave problemi novoj opštinskoj vlasti u Beranama, smatraju u Demokratskom frontu.

Funkcioner DF-a, Jovan Vučurović, kazao je da su protesti funkcionera i aktivista Demokratske partije socijalista (DPS) signal da ta stranka nastavlja sa katastrofalnom politikom na sjeveru Crne Gore.

"I da, između ostalog, pokušava da se osveti građanima Berana za razobličavanje izborne krađe i poraz koji je nedavno doživjela u tom gradu", kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, DPS već godinama ne uspijeva da riješi nijedan važniji problem u Rožajama, a naročito problem odlaganja otpada, ali su zato „uvijek orni da prave opstrukciju opozicionim opštinama pa čak i kroz izazivanje opasnih podjela među građanima“.

"Dakle, ovi protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom, već je njihov jedini cilj da se naprave problemi novoj opštinskoj vlasti u Beranama", tvrdi Vučurović.

Jasno je, kako je naveo, da su hitni i odlučni potezi nove lokalne vlasti dodatno iznervirali DPS, jer je koalicija „Zdravo Berane“ odmah krenula u rešavanje krupnih problema koji su opterećivali građane, a koje ta partija godinama nije umjela, ili nije htjela da riješi.

"Samo se treba sjetiti višegodišnje borbe mještana Beransela, i odnosa DPS-a, njihovih sudova i policije prema tim ljudima. Naravno, ne smije se zaboraviti ni onaj podli pokušaj DPS-a da, nakon svega, na ovom problemu nešto politički ušićare", naveo je Vučurović.

On je kazao da najveće licemjerstvo, ipak, pokazuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koje je saopštilo da je opština Berane odluku o privremenom skladištenju otpada na lokaciji Šemovac donijela bez „konsultacija“.

„To isto ministarstvo godinama nije riješilo nijedan krupan ekološki problem u državi, a zajedno su sa bivšom lokalnom vlašću Berana, svojim neznanjem i nečinjenjem, maltretirali građane ovoga grada i mještane Beransela“, rekao je Vučurović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније