Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 04. 2014. 08:37 >> 08:39
1

MIODRAG VUKOVIĆ

Konkurs za VDT-a raspisati odmah

Tužilački savjet trebalo bi odmah, već sjutra, da raspiše novi konkurs za vrhovnog državnog tužioca VDT, kako bi procedura izbora počela što prije - kazao je za Pobjedu Miodrag Vuković, poslanik DPS-a.

On je objasnio da nema zakonskog roka u kojem se ponovo raspisuje konkurs i da zato nema potrebe čekati.

"Treba što prije otvoriti proceduru, pokušati odabrati dobre pravnike sa iskustvom i ličnom i profesionalnom biografijom koja će ih preporučiti za mjesto vrhovnog državnog tužioca. I ako hoćemo do kraja pošteno da se odnesemo prema pravnom sistemu, moramo poštovati sve dijelove procedure konkurs, prijedlog Tužilačkog savjeta sa obrazloženjem zašto nam nije dobar ako nam ne bude dobar, a nakon toga odabrati kandidata koji zadovoljava sve kriterijume. Treba sve raditi sa političkim stilom i parlamentarnom odgovornošću", istakao je Vuković.

Vuković je istakao da svi koji su razočarani neizborom vrhovnog državnog tužioca trebalo je da razočarenje iskažu mnogo prije.

"Ne može se razočarenje od bilo koga iskazati na samom kraju, već je od početka procedure trebalo upozoriti da će se nešto desiti što će biti razočaravajuće. Tropetinska većina kao deblokirajući model usvojena je pod pritiskom određenih stranaka i tada je trebalo iskazati razočarenje, jer je to bila prijetnja da se posao neće završiti uspješno jer je očigledno da je neko umjesto njih glasao", istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, opozicija je doprinijela neizboru vrhovnog državnog tužioca, kao što je i, kako je kazao Vuković, blokirala život u državi usvajanjem određenih zakona.

Vuković je rekao da je "dobro u lošem“ što postoji v. d. stanje, zbog kojeg institucija nije do kraja blokirana.

Skupština Crne Gore u ponedjeljak ni iz trećeg pokušaja nije izabrala vrhovnog državnog tužioca, jer kandidat Goran Rodić nije dobio tropetinsku podršku 49 glasova. Rodića je podržalo 37 poslanika, a protiv je bilo 36. Nevažećih listića bilo je šest.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније