Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 04. 2014. 17:48 >> 17:48
4

OTPRAVNIK POSLOVA

Ahmeti-kosovski diplomatski predstavnik u CG

Na dužnost stalnog otpravnika poslova Republike Kosovo u Crnoj Gori imenovan je Džafer Ahmeti, a sa njim je, povodom stupanja na dužnost u Podgorici, danas razgovarao državni sekretar za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Vladimir Radulović.

Radulović je Ahmetiju čestitao stupanje na dužnost i poželio uspješan rad u Crnoj Gori. Izrazio je, kako je saopšteno, zadovoljstvo preduzetim koracima na otvaranju Ambasade Kosova, naglasivši da će to biti još jedan snažan podsticaj daljem unaprjeđenju i razvoju bilateralnih odnosa.

„Takođe, ambasador Radulović je istakao da će zajedničke evropske i evroatlantske aspiracije biti dobra platforma i pouzdan okvir ne samo za unaprjeđenje bilateralnih odnosa, već i za doprinos koji Crna Gora i Kosovo mogu dati stabilnosti, saradnji i prosperitetu regiona. On je izrazio očekivanje da će se nagovještenim konceptom, nadamo se skorih ustavnih promjena, stvoriti odgovarajući sistemski i institucionalni okvir za regulisanje i afirmaciju položaja i statusa crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu“, saopšteno je nakon sastanka.

Ahmeti je istakao da otvaranje diplomatsko-konzularnih predstavništava u Podgorici i Prištini predstavlja most za dalje intenziviranje saradnje dvije zemlje.

On je izrazio uvjerenje da će status crnogorske manjine biti uskoro regulisan ustavnim promjenama, te da će to otvoriti prostor za podizanje nivoa diplomatskih predstavništava.

Saglasio se da postoji potencijal za intenziviranje saradnje u oblastima od obostranog interesa, koji, svakako, treba iskoristiti u cilju poboljšanja života naših građana.

Ahmeti je, kako je saopšteno, izrazio veliku zahvalnost što je Crna Gora, tokom ratnih zbivanja s kraja devedesetih, otvorila svoje granice i pružila utočište za desetine hiljada izbjeglica s Kosova, što njegov narod ne može nikad zaboraviti.

Radulović je Ahmetija upoznao sa spoljnopolitičkim prioritetima n aše zemlje, prije svega, sa agendom evroatlantskih integracija, uz uvjerenje da bi Crna Gora mogla predstavljati pozitivan primjer kako se na predan i posvećen način sprovode neophodne reforme.

U tom kontekstu, on je naglasio da postoji prostor za dalje unaprjeđenje saradnje dvije zemlje, kako kroz proširenje ugovorno pravne osnove, tako i kroz intenziviranje kontakata u oblasti ekonomije, turizma, saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније