Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 04. 2014. 18:32 >> 18:32
2

OTPRAVNIK POSLOVA

Ahmeti: Odnosi CG i Kosova za primjer

Novimenovani, stalni otpravnik poslova Republike Kosovo u Crnoj Gori, Džafer Ahmeti ističe da odnosi Crne Gore i Kosova mogu da posluže kao primjer dobrosusjedskih odnosa i da međusobnom saradnjom, ali i saradnjom sa ostalim zemljama regiona, mogu pokazati da se Zapadni Balkan mijenja.

Ahmeti je, u razgovoru sa šefom crnogorske diplomatije Igorom Lukšićem, izrazio zadovoljstvo povodom novog momenta u odnosima dvije zemlje i mogućnosti za saradnju koje otvara imenovanje stalnog predstavnika te države u Crnoj Gori.

Lukšić je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja stalnog predstavništva Kosova u Crnoj Gori, istakavši da će to doprinijeti jačanju saradnje i odnosa između dvije zemlje.

„On je kazao da pored izuzetno dobrih odnosa, u mnogim oblastima postoji prostor za njihovo snaženje, posebno u oblasti ekonomije. On je kazao da fokus saradnje u nastupajućem periodu treba da bude usmjeren na zajedničke projekte i incijative od značaja za građane dvije države“, navodi se u saopštenju.

Bilo je riječi i uspostavljenoj saradnji između crnogorskih i kosovskih institucija, a izražena je i posvećenost obje zemlje daljem unapređenju i jačanju međusobnih odnosa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније